Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zatobom

Marketing

Veceras se igra finale

pitanje je u utorak...
Bas tako. Glavni ispit, Medjunarodni ekonomski odnosi je u utorak, spremam ga vec mesec dana, sve nade polazem u njega. Zato me i nema tako cesto ovde, stvarno nemam vremena. Nakon toga odmah polazem engleski, ali to ce biti daleko lakse.

U pauzama ucenja, odigram neki basket, izadjem sa devojkom ili odgledam neku utakmicu. Znate da je u Beogradu jos uvek aktuelno Evropsko prvenstvo u kosarci. Milsim da je organizovano perfektno, hale su cak i u grupama bile odlicno popunjene, a i Beogradska Arena koja prima preko 18 000 ljudi je odlicno popunjena obzirom da su nasi neocekivano ispali jos u cetvrtfinalu.

Sta reci o reprezentaciji Srbije i Crne Gore? Katastrofa, nacija je razocarana i igrom i ponasanjem. Sramno je njihovo ponasanje, pre svega prema Divcu, Djordjevicu, Danilovicu, Savicu, Paspalju i ostalima, zbog kojih smo i dobili domacinstvo ovako velikog takmicenja. Kosarka, koja je do skoro bila simbol uspeha i dominacije, danas je na najnizim granama kod nas, prvi put u istoriji se nalazi ispod fudbala, koji je u blagom usponu. Ko je krivac? Pa zar je i bitno? Odradovic, najtrofejniji evropski strucnjak je na nesvakidasnjoj konferenciji za stampu direktno optuzio igrace za neuspeh, rekavsi da nikada nije video gore ljude, koji se mrze medjusobno i ne mogu ocima da se gledaju. Medjutim, mislim da je pogresio jer je trebao u pocetku da presece, i da izbaci najproblematicnije sa priprema, pa makar se oni zvali Marko Jaric i Vlada Radmanovic, NBA igraci. Zeljko je previse popustao i u tome je jedina njegova krivica. Ovih dana je redovno na televiziji, u emisijama koje idu uzivo. Covek prica otvoreno o svemu, vidi se da mu je krivo, da je razocaran, nemocan, dok su igraci otisli svaki u svoj klub i zaboravili sve sto se desavalo.

Moram da se malo osvrnem i na Hrvatsku. Veci deo prvenstva je odigrala odlicno, iznenadjujuce. Aktuelna je kradja u cetvrtfinalu protiv Spanaca. Gledao sam utakmicu, Hrvati su igrali odlicno, jesu sudije favorizovale Spance, ako nizbogceg drugog onda zbog odnosa u faulovima, ali mislim da je Spahija glavni krivac za poraz. Realno, igrac koji je Hrvatsku drzao u ravnotezi, koji je ponekad i donosio prevagu, Roko Ukic, nije ulazio na parket onda kada je to najvise trebalo: u produzetku. Mali je odlicno igrao, vidi se da ima talenta i onu stvar, tako da je kukavicluk Spahije doveo do poraza. Sto se tice onog fatalnog, izjednacujuceg kosa Spanaca u zadnjoj sekundi, mislim da faula nije bilo. Medjutim, mislim da je prelomni momenat meca, posle neigranja Ukica u finisu, nesviranje faula u napadu spancima, i odmah faul u sledecem napadu Giriceka. Citao sam i hrvatsku stampu, koja je ocigledno na nizim granama od nase, koja optuzuje Srbiju(?!) za poraz i Boru Stankovica! To je nesto neverovatno, najlakse je krivce traziti u drugima. Hrvati su imali dobijenu utakmicu, i sigurno Bora Stankovic nije ispustio loptu iz ruku.

Beograd je pun stranaca, najvise ima Slovenaca i Grka, koji su pravo osvezenje u gradu. Zao mi je sto su Slovenci ispali, jer su bili moj favorit. Posebno bih istakao Novickog. Fenomenalan igrac, kakvog Evropa nije imala, istinska NBA zvezda koji je uvek dolazio da igra za Nemacku, bez ikakvog uslovljavanja. Igra za amatersku reprezentaciju, koja nema nijednog poznatog igraca. Novicki je nosi na ledjima, ima strpljenja, iako njegovi saigraci promasuju zicere, ispada im lopta, prave korake.. on ne gubi volju. Silno je motivisan i podredjen kolektivu i to je Nemacku i dovelo do finala. Novicki, svaka ti cast!

Veceras se igra finale Grcka - Nemacka. Intreresantno da u anketi koju sam postavio nedelju dana pre prvenstva, nijedna od ovih ekipa nije osvojila vise od jednog glasa. Grci igraju stabilno, imaju iskusne i motivisane igrace i moj su favorit. Nemci imaju Novickog i to je njihova prednost. Red bi bio da Grci osvoje nesto u Beogradu, jer je Srbija najvece uspehe ostvarivala upravo u Atini, titulu Evropskog sampiona '95 i svetskog '98.


Post je objavljen 24.09.2007. u 01:28 sati.