Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zatobom

Marketing

DA !!!!!!!!!!!

Postoje dvije stvari koje bih smjestila u sam vrh ženskih "naj" stvari. Primjetit ćete da nisam napisala naj-što. Razlog tomu je što te obje stvari imaju isto svojstvo: da ženi mogu biti NAJbolji prijatelji ili NAJljući neprijatelji. O te dvije stvari ovisi da li će muškarac dobiti večer svojih snova koju će pamtiti do kraja života ili dan iz noćne more koji će željeti zaboraviti cijeli svoj život.

Muškarci moraju shvatiti da se jednostavno ne mogu boriti protiv te dvije stvari i ma koliko god oni pokušavali tu istinu ublažavati, podcjenjivati, izvrdavati ili bježati od nje, prije ili kasnije će morati popustiti i suočiti se sa najbitnijim stvarima u životu žene. Bitnijim od muškarca. Te dvije stvari, o kojima ovisi duševni mir i sreća kako žene tako i muškarca koji sa tom ženom živi, jesu: ogledalo i vaga.

Kad vas pitamo da li smo vam lijepe ili poželjne, vi se čudite da se nadurimo na odgovor "jesi". Stvar je u tome da mi znamo da smo vam lijepe jer inače ne bi bili s nama. Ono što mi želimo čuti jest poema o nama. Želimo da nas dignete u nebesa, da pjevate hvalospjeve i postavite nas na pijedestal vašeg obožavanja.
Ista stvar vrijedi i kod pitanja "jesam li debela", "voliš li me", "tko je ta cura koju si pozdravio".

Ne samo da su žene u suštini tašte, nego smo tu vještinu usavršile do krajnjih granica. Mi ogledala pronalazimo tamo gdje se muškarci ne bi niti nadali. Primjer: mislite da u izlozima gledamo samo robu na sniženju ili haljinu koju želimo već 6 mjeseci? Ne, mi u izlogu vidimo i da li nam guzica u hlačama izgleda kao NLO, da li suparnica preko puta ceste ima bolju frizuru ili da li ste vi odmjerili tu suparnicu od glave do pete, a pogotovo da li ste nakon nje odmjerili NAS od glave do pete i načinili grimasu. Ovdje napominjem da je krivi potez BILO KAKVA vrsta grimase, osim neskrivenog obožavanja prema nama.
I dok mi razljućeno marširamo od tog izloga dalje niz cestu, vi se obično pitate koji nam je sad vrag.

Kojoj ženi danas retrovizor služi samo zato da bi pogledala da li ima neko vozilo iza nje?
Prozor. Televizor. Žlica. Ekran mobitela. Sunčane naočale. Digitalni sat na ruci. Jezero. Sve to su primjeri blistavih površina u kojima se možemo ogledati. I sve one predstavljaju prikrivenu opasnost po ženino samopouzdanje. Najčešće ne razmišljamo svjesno: ponekad se desi da zbog loma svjetlosti u prozoru tramvaja izgledamo kao da imamo podočnjake. U stvarnosti možda nije tako, ali to nije bitno. Bitno je ono što smo MI vidjele, a ne ono što nas vi uvjeravate da vi vidite.
Ogledalo može prouzročiti mnoge katastrofe u vezi. Počevši od jednog malog prištića na licu, stvar se može razbuktati u neviđene razmjere "nisam ti više poželjna" katastrofe.

Ista stvar se dešava i sa vagom. Muškarci misle da je vaga ona stvar koja skrivena stoji u nekom zabačenom kutu stana iz kojeg se s vremena na vrijeme začuje ženski vrisak koji obično upućuje na tjedan dana jogurta i salata.

Vage se također mogu naći svuda oko nas. Jedna od najboljih je ona koje uopće niste svjesni kao takve, a to ste upravo vi - muškarci. Ako nas, u ljubavnom zanosu, pokušate dignuti i u tome ne uspijete, ili pak ako uspijete uz uzdah i ispustite nas nakon nekoliko sekundi - svaka sekunda je mjerna jedinica težine.
Stolica koja škripi pod nama, peta na cipeli koja pukne, pokušaj trčanja za tramvajem, druga žena pokraj nas... sve su to ujedno i vage.

Zar mislite da se žene šminkaju zbog muškaraca? Taman posla. Mi se šminkamo zbog drugih žena. Mi želimo bolje izgledati od ostalih. U tome nije primarno hoćemo li se nekome svidjeti. Primarno je da se sviđamo same sebi.

Ako pažljivo promotrite ljude oko sebe, primjetit ćete jednu zanimljivu pojedinost koja sve ovo objašnjava. Uzmimo da dvoje hoda ulicom, muškarac i žena, u paru.
Ako im u susret ide muškarac, on će promotriti ženu i, ako mu se ona svidi, oblizati će je pogledom odozdo do gore te proći dalje. Ako to promatrana žena primjeti, zatitrat će joj osmijeh, ali će se praviti da ništa nije vidjela.
Ako pak žena ide ususret tom paru, ona će pogledati prvo muškarca i, ako joj se on svidi, pogledat će ženu kraj njega odozdo do gore, procijeniti kvocijent suparništva te proći dalje. A ako promatrana žena ovo primjeti, uzvratit će jednakim žarom i pred nosom muškarca (koji to obično nikad ne vidi) odvijati će se jedna trenutna borba odmjeravanja snaga.

Obratite pažnju drugi put kad se budete udvoje šetali. Možete vidjeti čuda koja prije uopće niste primjećivali.

Dakle, kako god okrenete, svi uvijek gledaju samo žene! Nije niti čudo da smo onda opterećene ogledalima i vagama.

Post je objavljen 24.09.2007. u 01:27 sati.