Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljevicahrvatskezagreb

Marketing

Drugarice i drugovi !

Opće stanje hrvatskog društva je krajnje zabrinjavajuće- Iako je postignut napredak u ostvarenju elementarnih ljudskih prava, zemlja se i sad – desetljeće nakon rata- nije potpuno stabilizirala.

Građani Republike Hrvatske ne uživaju sigurnost. Zločini i nepravda su vidljivi na svakom koraku. Hrvatsko društvo obilježavaju goleme socijalne razlike između malog broja krajnje bogatih i mnoštva koji žive u bijedi.

Politiku i ekonomiju, banke i poduzeća vode oni koji su nas doveli u sadašnju situaciju. Što je najgore, trećesiječanjska vlada nije u doba svoje vladavine niti pokušala izvršiti reviziju kriminalne pretvorbe, što je u osnovi svih nepravdi, budući da silne kapitale nisu stekli samo sposobni poduzetnici, nego – često – varalice i banditi u dosluhu s korumpiranom vlašću.

Cilj Ljevice Hrvatske je zaustaviti politički i ekonomski krah te ogoliti i razotkriti sve saučesnike u trajnoj pljački Hrvatske, slomiti kičmu korupciji, kriminalu, nepotizmu i nemoralu te stvoriti uvjete za rad i dostojanstven život svih građana.

Razgovarali smo s mnogim političkim aktivistima ljevice, novinarima, stručnjacima te uspješnim poduzetnicima lijevog usmjerenja. Prvo što smo zaključili jest da nam treba jedinstvo. Potrebno je da se povežemo i pokrenemo najšire okupljanje budući da će nam jedino širok društveni pokret lijevih i modernih emancipatorskih snaga donijeti uspjeh i promjene u zemlji.

Moramo napustiti tradicionalni politički okvir djelovanja birokratiziranih stranaka s kojima, u nedemokratskom duhu bližem prošlosti no budućnosti, dominiraju potrošeni kvazisocijalistički i kvazidomoljubni karizmatici.

Interes hrvatskih građana su dostojanstvo, socijalna sigurnost, red i Pravda.

Pozivamo sve građane Republike Hrvatske lijevog opredjeljenja, stranke, inicijative i pokrete da nam se pridruže u zajedničkoj borbi za bolje sutra.

LJEVICA KOJOJ MOŽETE VJEROVATI !


Post je objavljen 22.09.2007. u 13:38 sati.