[Qauntdaun]
Houmqamin (Q - 12),qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[Qauntdaun]
Houmqamin (Q - 12)

O, šit, evo me natrag. Dovoljno je pogledati interes qoji se na forumima posvećenim stripu poqazuje za domaći strip pa da se čovjeq oma snuždi i bude taqo pun volje za rad ...

Nema veze. Moje preqoodmorne aqtivnosti bile su umjerene: preveo sam jednog Spiroua (prvi album, koji ima više stranica od bilo kojeg plus 15 kadrova po stranici - poludio sam od prevođenja zvukova ... zašto prevodimo zvuqove? Ne bih ja, ali Frenčmeni ih brišu po svojoj staroj tradiciji te ili prevodimo ili prepisujemo ili ostaju praznine) i napisao pola idućeg romana za djecu. Koji je horor. Po žanru. Nu, otom potom.

I taqo, sad sam tu, baš sam završio crtanje novog Miše (kliknite ovdje, pa ga potražite u dnu stranice), postavio sam neqe sitnice na mcn (novi Qreteni usqoro), čeka me tipkanje scenarija za četvrti broj Hrvatskih velikana, a onda valjda i druga polovica gorespomenutog romana. Plus gluposti svaqodnevne i nošenje remitende i novi Q i ...

O tome qasnije. Sad na ono što ste mislili kaqo je bitno objavit':

Bob smatra kako ne bismo trebali ne spomenuti smrt Mikea Wieringa, bez obzira koliqo je vremena prošlo.

Filip Androniq bi da qomentiram njegov novi strip! Tome sam uvijeq rad, pogotovo qad strip ne valja! A ovaj ne valja jer je poginuo od tereta vlastite ambicije, urušio se pod qadriranjem qojeg ni majqa ne bi iščitala, iako bi ga valjda voljela. I što onda vrijede jako fine teksturice? Ništa ... Uput, i onaj klinjo qad pada ima skroz čudnu anatomiju.

S jedno dvije strane stigao mi je linq na ovu obradu "Zločina i kazne" u vidu starinskog stripa o Batmanu. Mora biti manje glupo nego što zvuči jer se posla prihvatio briljantni, briljantni Sikoryak, čiji web isto pogledajte, iako su tamo samo tizeri.

I za qraj samo brzi pregled kiosq leqtire: Stripoteka s Blueberryjem koji izgleda kao da se Giraud dosađivao dok ga je crtao - ništa loše, ništa pogrešno, ali sve totalno nenadahnuto. Dobro, možda vi o tome znate više, ja ipak Blueberryja nisam čitao godinama pa me malko iznenadilo ... WEST U Politikinom zabavniku nije totalno govno, ali pokazuje dvije (za mene) mane suvremene francuske produkcije: opsjednutost zavjerama i totalnu nesposobnost da likove izdignu iznad papirnatih klišeja. Rossi (ako je to onaj Rossi na kojeg mislim) također kao da je prolupao pa pokušava trikovima zamagliti činjenicu da je došao do granice svog crtačkog umijeća ... Drugi SMG! me i dalje osvaja. Usprkos očekivanjima, poqazuje se kao suvremen magazin qoji je jači od zbroja svojih qomponenata. Tako, iaqo je samo jedan strip u njemu dobar ("Lincoln"; "Grga Grimizni" je okej ali ništa posebno, "Belladona" je lijepo nacrtana bezvezarija, a "KGB" totalno smeće), časopis živi, zabavlja me i qanim ga redovito qupovati.

Jer ja, zaista zaista, još uvijeq najvolim otići do kiosqa i qupiti strip. Olmoust nafin bits di filin.

(mcn)

PS E da, doznajem kao je objavljen i časopis 15 dana, u kojem je moj lijepi dugi tekst o Trondheimu, a i cijeli broj je psovećen stripu, samo stripu te ničem osim stripa. Nabavite kaqo znate i umijete. To je zapovijed.

Post je objavljen 23.09.2007. u 19:59 sati.