Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/undying

Marketing

Mali pogled u budućnost

Hrvatska 2015. 13.08.

ZAGREB (Reuters) - Još jedna europska sezona je gotova za naše nogometne klubove. Po običaju koji nas prati zadnjih nekoliko sezona, nitko nije uspio dočekati niti Veliku Gospu u Europi. Dan nakon završetka uzvratnih utakmica 1. pretkola Kupa UEFA, možemo ipak biti lagani optimisti uoči iduće EURO - sezone. Naime, u odnosu na zadnje 3 sezone, svi naši predstavnici su učinili korak naprijed. S obzirom da ne moramo više nikoga pratiti, pogodan je trenutak da napravimo kratku analizu toga što su naši najjači klubovi napravili u proteklih mjesec i pol europskih dana.

Naravno, početi ćemo s aktualnim prvakom Dinamom. Nakon 194 uzastopne prvenstvene pobjede, od modrih se očekivao iskorak u Ligi prvaka, ali i četvrtu godinu zaredom drugo pretkolo najelitnijeg klupskog natjecanja je ostalo nedosanjani san. Nakon ždrijeba koji im je dodijelio letonskog prvaka Skonto iz Rige, u redovima Dinama je prštio optimizam. Nakon maksimirskih 0:0, pokazalo se da taj optimizam možda i nije bio neutemeljen što se potvrdilo nakon 1. poluvremena u Rigi nakon kojeg su modri na opće iznenađenje vodili 1:0. Međutim, 2. poluvrijeme je potvrdilo dugogodišnju tezu da je Dinamo uklet klub. U 46. minuti, nakon što su dinamovci krenuli s centra, lopta Drpića brazilskom vrataru Didinhu Taffarelinhu se od krtičnjaka odbila u mrežu, da bi u 88. minuti, Drpić igrao odbojku u svom šesnaestercu što je letonski igrač iz jedanaesterca pretvorio u gol i drugo pretkolo. Nakon utakmice, vječiti dopredsjednik kluba Zdravko Mamić je najavio dovođenje novog najboljega trenera svih vremena s obzirom da se revolucionarna ideja dosadašnjeg trenera Zlatka Dalića s 3 zadnja vezna i veteranom Mikićem kao liberom pokazala katastrofalnom.

U prvom pretkolu Kupa UEFA, Rijeka i Hajduk su zabilježili vrijedne rezultate. Riječani su uspjeli zabiti gol islandskom viceprvaku Keflavík-u, no to nije ništa u odnosu na Hajduk koji je SKORO uspio pobijediti ciparski AEL. Istina, onaj riječki gol je bio u vlastitu mrežu, ali i to predstavlja napredak. Splićanima pak nisu pomogli niti posuđeni igrači iz ukrajinskog Chornomoretsa tako da se ponovno okreći idućoj sezoni u kojoj se ponovno namjeravaju uključiti u vječitu borbu za naslov prvaka s Dinamom nakon razočaravajuće prošle sezone kada su zaostali 16 bodova. Riječke ambicije ostaju iste što će reći ulazak u Europu, no problem bi mogli predstavljati Trogir i Croatia Sesvete koji su dobili nove ulagače u klub.

I za kraj, vrijedi spomenuti i Slaven Belupo koji je ispao u prvom kolu Intertoto kupa, ali samo po nesretnom pravilu gola u gostima protiv estonske Trans Narve. Više sreće Farmaceutima drugi put kao i svima. Šteta što nema više vremena kada su nam klubovi bili NOSITELJI u prvim pretkolima.

Sada se svi naši klubovi okreću domaćem prvenstvu koje će jamačno ponuditi mnoštvo uzbuđenja u novooformljenoj ligi 20 po uzoru na najjače lige svijeta. Po dosad viđenom, Dinamo je ponovno prvi favorit lige, no Hajduk je tik do njega. Rijeka, Slaven te maločas spomenuti Croatia Sesvete i Trogir su rani kandidati za preostala EURO mjesta, no iz pozadine vrebaju Zagreb, Varteks, Osijek i Zadar. U sredini tabele trebali bi biti Šibenik, Međimurje, Cibalia i Inter, a za preostala mjesta koja jamče ostanak u prvoj ligi trebali bi se boriti Imotski, Pomorac, Pula, Solin, Marsonia i Segesta,

Neka se nikakvi Purgeri, Splićani, Slavonci, Riječani, bijelci, crnci, muškarci, žene, glupe pičke ne uvrijede, ali nisam mogao izdržati. Tko još nakon svega može biti optimista?


Post je objavljen 21.09.2007. u 18:13 sati.