Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prestigio

Marketing

T-HT

Uslijed cijele buke oko T-HT moram se osvrnuti na dva teksta objavljena na portalu business.hr. Naime, zgodno je primijetiti kako dva različita članka daju puno veću svjetlost na cijelu priču.

Tako se kaže kako onaj tko kreditom kupi dionce T-HT-a mora ih držati do trenutka kad porastu za 16,71 % i tek od tog trenutka počinje zarađivati. Uzmimo još i proviziju brokera tako da se taj postotak penje bar na 20 % da bi čovjek bar nešto zaradio.
Istina očekuje se veliki uzlet (ako bude slična priča kao kod INE tad će se investitorima isplatiti).Image Hosted by ImageShack.us

No u isto vrijeme drugi članak kaže kako «Neto imovina svih 85 investicijskih fondova u kolovozu je iznosila 28,14 milijardi kuna, a, vrednujemo li T-HT na osnovu vrijednosti po kojoj će se prodavati njegove dionice u IPO-u, dobit ćemo raspon između 20,06 i 26,20 milijardi kuna, ovisno o cijeni dionice koja će se kretati između 245 i 320 kuna. Bit će zanimljivo vidjeti kako se IPO T-HT-a odrazio na imovinu fondova u rujnu»

Sad gledajući sa strane, ukoliko rast cijene T-HT-a bude strelovit (kao što neki očekuju) moglo bi se dogoditi vrijednost T-HT-a bude veće nego imovina svih 85 fondova.
No kako ni fondovi neće stajati i gledati sa strane, vrijednost fondova bi mogla također rasti usporedo rastom T-HT-a (jer imati dionicu T-HT u portfoliu fonda nije loše J).

Stoga jučer je bio dan za kupovinu udjela u vašem najdražem fondu, dok danas i slijedećih par dana nije loše ubaciti koju kunu jer se očekuje rast…slijedom pozitivnih kretanja crobexa te pozitive na europskim burzama uskoro bi mogli imat početak rasta četvrtog kvartala.

No ukoliko priča krene drugim smjerom – e tek bi tad moglo biti jako zanimljivo!!!





Post je objavljen 20.09.2007. u 16:47 sati.