Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/panchovkutak

Marketing

Moje prijašnje (ne)zgode

Ajme, koliko sam ja već toga "preživio"... Ispričat ću vam nekoliko svojih (ne)zgoda! wink

Image Hosted by ImageShack.us
Ja i moji prijatelji: Uško i Žućo. Pa sad pogađaj tko je točno plišanac.

Moja vlasnica Monika svaki dan čisti moj kavez i pere moj WC (da, ja imam svoj WC, kao mačke kutiju s pijeskom, samo je moja "kutija" s piljevinom). Taj dan sam ja trčkarao i skakutao po stanu, a ona je čistila moj kavez i WC (WC je u kavezu). Iza Monike bila je jedna kutijica puna finih zečjih kroketa... njami Mljac! Polako sam se došuljao do kutijice, zgrabio ju prije nego što je to Monika mogla primijetiti i odskakutao s njom. Nažalost, kutijica nije imala poklopca, i svi su kroketi ispadali iz nje te za mnom ostavili jasan trag. Mama je viknula: "Lopov!". Monika me primijetila i brzo našla, bio sam iza naslonjača. Sakrio sam se od srama zbog neuspjele krađe, a ona je počela skupljati sve one kroketiće koji su ispali...

Zatim...hm...što da vam ispričam?...aha! Kad sam prvi put došao u vrt Monikine bake...

Monikina baka ima veeeeliku kuću i još veći vrt (ima i bazen, i apertmane za turiste!), pa u toj velikoj kući živi s Monikinom sekom Tinom i njenim crnim mačkom Mickeyem (točnije, crnom agentom 007 'mijau'. Tako bi Tina rekla. A ovako bih ja rekao: crna zvijer ogromnih, oštrih zuba koja vitlanjem svojeg repa ruši sve oko sebe. A Monika bi rekla ovako: slatki, crni mačić koji nevino prede svaki put kad ga pogladiš. Pa si ti sad misli!).

Image Hosted by ImageShack.us
Odmor u hladu

Dakle, kad sam ja prvi put došao u taj veliki vrt, i Mickey me ugledao, Monika, Tina i baka su se uplašile. Pa su odlučile upoznati nas ovako: Monika drži mene u naručju, a Tina Mickeya. I tako, Monika mene drži u rukama, Tina drži Mickeya i polako se približavaju jedna drugoj. Ja sam bio miran i gledao Mickeya. A Mickey, Mickey se uplašio (!), iskočio iz Tininog naručja i pobjegao... rofl Tako da sam ja bezbrižno skakutao vrtom, grickao travu i maslačke,...

No, jednom me Mickey odlučio - uloviti! Tu je bila samo Monika, nije bilo ni Tine, ni bake. one su bile u kući. Gleda Monika kako ja skakućem, a Mickey me promatra. Odjednom Mickey skoči i počne juriti za mnom. Međutim, ja sam bio brži, Mickey se brzo umorio i prestao me loviti.

Image Hosted by ImageShack.us
Mickey me špijunira

Otada me više nije pokušao loviti, iako ga ja često izazivam. Mickey leži na travi, a ja mu se došuljam s leđa, bocnem ga njuškicom u leđa ili rep i dadem petama vjetra. Mickey , jasno, iznervirano skoči, ali ja sam dotad već na drugom kraju vrta... No obično nas dvoje u miru ležimo jedan pokraj drugog (razmak između nas najmanje pola metra!).

Kad Monika odluči da trebamo ići kući, jaaako se namuči da me uhvati. smokin Ja bježim, trčim brzinom strijele, provlačim se između granja i grmlja, a ona, jadna, visoka ne može za mnom... Često joj Tina pomaže u hvatanju mene, no ni one dvije mene jednog ne mogu uloviti! Tek kad se ja umorim, a do tada "lov" može potrajati... Gledanje kako Monika i Tina pokušavaju mene uloviti ljeti zabavlja turiste koji "lov" gledaju kroz prozore i na balkonima svojih apartmana. Kad me njih dvije uspiju uloviti, Monika me stavi u mali, zeleni, transportni kavez.

Kad dođem kući, odmah uskočim u kavez i počnem piti vodu. Monika me tada promatra kako sam prljav... Inače sam ja, rekao bih, najčišći kunić na svijetu, imam prekrasno, održavano krzno, ali kada se vratim iz vrta, dođem kući sav prljav. Blatna njuškica, blatne šapice, trava u krznu... No već za dva-tri dana opet sam čist.

To je sve za danas! Vjerojatno ću doći i sutra, zato budite tu! sretan



Post je objavljen 20.09.2007. u 10:47 sati.