Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pavle98

Marketing

OD SRCA...

Sjedinjeni u jednoj želji da pomognu obiteljima stradalih vatarogasaca na otoku Kornatu, danas se na stadionu Poljud okupilo 30.000 Splićana.
Minutom šutnje za 12 tragično poginulih hrabrih mladića započela je humanitarna akcija "Od srca..." u organizaciji humanih zvijezda Split stars teama i zagrebačke udruge Cor Unum (Jedno srce) čije su momčadi odigrale revijalnu utakmicu.

Za Split starse u bijelim dresovima između ostalih su nastupili glavni inicijator manifestacije Goran Karan, Dražen Zečić, Giuliano, Thompson, Dino Rađa, Stjepan Božić, dok im je izbornik bio gradonačelnik Splita Ivan Kuret. Plavu boju pod vodstvom ministra obrazovanja, znanosti i sporta Dragana Primorca, branili su Zvone Boban, Asanović, Prosinečki, Ladić, Ivan Mikulić, Franjo Arapović.

Dok joj je skandirao cijeli Poljud zlatna skakačica u vis Blanka Vlašić izvela je početni udarac prema kapetanu Split Starsa Oliveru Dragojeviću. Dobro uigrane humane zvijezde odmah su golom novinara Joška Elezovića iznenadile iskusnijeg protivnika. Drugi gol zabio je dvostruki strijelac utakmice Giuliano, a ubrzo mu se pridružio Zečić. Za Cor Unum strijelci su bili Boban (2), Prosinečki, Vidović i Primorac.

Svi igrači složili su se da je rezultat večeras bio najmanje bitan. Koga smo god pitali kako se osjeća svatko je istakao, da suosjeća s boli obitelji koje su na stravičan način nedavno izgubile svoje najmilije.

Svojim dolaskom na Poljud i sudjelovanjem u "Od srca" pokušali su na svoj način pokazati koliko im je stalo i koliko su spremni pomoći. Završetkom utamice svi sudionici potpuno spontano su zagrljeni trčali krug na stadionu i rukama pokazivali koliko im znači što su Splićani podržali humanitarnu akciju.

Splitska manifestacija završila je glazbom. Pjevali su Zorica Kondža, Giuliano, Doris Dragović, Alen Nižetić, Oliver, Karan, Spalato i Thompson. Uz pjesmu "Ovo nije kraj" autora Gorana Karana i Nenada Ninčevića pjevači su zahvalili svima koji su sudjelovali, a posebno vatrogascima koji riskirajući vlastiti život nesebično pomažu ljudima.

Sav prihod od ulaznica koje su se prodavale po simboličnoj cijeni od 20 kuna ići će u zajednički fond za pomoć obiteljima stradalih vatrogasaca na Kornatu, ali i obitelji vatrogasca koji je ovoga ljeta izgubio život gaseći požar na otoku Hvaru.

Humanitarnoj akciji pridružila se i tvrtka T - HT. Od 3. rujna pozivom na telefonski broj 0609009 građani su mogli obiteljima vatrogasaca donirati 6,10 kuna. To je već učinilo njih 335.000.

Post je objavljen 19.09.2007. u 17:24 sati.