Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pid

Marketing

ZNAMO I MI PROMETNA PRAVILA!

Prvoškolci 2. osnovne škole pokazali su u utorak 18.9.2007. kako su spremni kretati se sami ulicama grada. U pratnji policajca Jospia Vincelja i svojih učiteljica, dva prva razreda krenula su putem školsko-sportske dvorane označeni fluorescentnim trokutićima i bedževima Europskog tjedna kretanja.



Ugodnu šetnju iskoristili su da ponove naučeno edukacijom Prometne policije o prometnim znakovima i pravilima ponašanja u prometu. Klinci su pokazali vrlo dobro poznavanje znakova i pravila i tako nas uvjerili da će biti sigurni sudionici prometa u gradu.





Nesavjesni vozači grada Bjelovara pružili su vrlo dobar primjer koliko ne poštuju prometna pravila i koliko im nije stalo do drugih sudionika u prometu. Stoga niti ne čudi činjenica da nova regulacija prometa odnosno zatvaranje centra za promet automobila nema veliki značaj za građane i koliko im je malo stalo da akcija kao takva uspije. Stalna prigovaranja Bjelovarčana da se u gradu ništa ne događa ovdje izlaze na vidjelo kao neistinita jer kada god se nešto desi oni to sustavno bojkotiraju svojom inertnošću i nezanimanjem za opću dobrobit.



Zato edukacija djece od najranije dobi u svim sferama života osigurava kritičnu masu obrazovanih ljudi koji će biti kreativni kritičari društva i ne samo kritičari nego i aktivatori istog.
Sajam mogućnosti je jedan od koraka prema tome i zato ga toplo pozdravljamo. Djeca su tamo imala priliku upoznati se s izvannastavnim sadržajima koji se nude u Bjelovaru. Tu su bili prisutni i vatrogasci i policajci koji su djecu educirali o njihovoj ulozi u društvu i važnosti njihovog djelovanja.









A koliko kampanja Europskog tjedna kretanja ima odjeka, pokazuje ova fotografija.naughty


Đurđa na bicikluwave


Urša




Post je objavljen 19.09.2007. u 11:30 sati.