Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Kad naš tajnik prognozira



Profightstore - web portal za borilačke sportove i vještine objavio je razgovor s našim tajnikom Romeom Dešom koji je prognozirao. Evo kako (copy-pastam dio članka):

Deša: Težak put do medalja

Za tjedan dana u Beogradu počinje WAKO svjetsko prvenstvo za seniore u kickboxingu za discipline Low Kick, K-1 style i Light Contact. Tim povodom porazgovarali smo s glavnim tajnikom HKBS-a Romeom Dešom.

Dobar dan gospodine Deša, za tjedan dana je SP, kakva je situacija s našima?

Prije svega treba naglasiti da je ovaj puta SP razdvojeno na dva dijela, idući tjedan u Beogradu se natječe u disciplinama low kick, k-1 style i light contact, dok je krajem studenog u Portugalu SP za discipline semi contact, full contact, aerokickboxing i glazbene forme. Što se naše delegacije za Beograd tiče ona broji 59 učesnika; 37 sportaša, 16 trenera, 3 suca i 3 člana vodstva Saveza.

Što možemo očekivati od naših predstavnika, tko su kandidati za medalje?

Ovoga puta će put do medalje biti iznimno težak, u 3 discipline nastupaju predstavnici iz 52 zemlje, po prvi puta dolaze i Kinezi, uz tradicionalno jake predstavike Rusije i cijelog tzv. «ruskog bloka», te vrlo jaka domaća srpska reprezentacija. Od naših ipak se izdvaja troje boraca koji nastupaju u low kicku, Frane Radnić, Nives Radić i Igor Jurković. Njih troje su iskusni borci i nositelji medalja s najvećih svjetskih natjecanja.

S obzirom da je Beograd mjesto održavanja, očekujete li da će naša reprezentacija biti pod posebnim pritiskom?

Već smo 2001 bili u Beogradu na SP, i mogu reći da je službeni odnos prema nama bio iznimno dobar, također smo dobro bili primljeni u gradu od običnih ljudi, jedino je u sportskoj dvorani publika bila redovito naklonjena našim suparnicima, uz redovito zviždanje svakom našem potezu, ali sve je bilo unutar normalnih sportskih okvira.

Može li takav pritisak gledatelja utjecati i na suđenje?

Mislim da ne, sa sucima tada nismo imali problema, niti očekujemo da će ih biti ovaj put. Naš savez u WAKO organizaciji ima vrhunski status, jer imamo i tradiciju dobrih rezultata i sustav koji je kvalitetan i funkcionira tako dobro da su ga mnogi preslikali i na rad vlastitih saveza. Što je prepoznato i od međunarodnih sportskih institucija i od domaćih institucija kao što su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatski olimpijski odbor.

Hvala gospodine Deša i puno sreće Vama i borcima u Beogradu!

Hvala vama.

A što smo si fini, jel'te?




Post je objavljen 19.09.2007. u 00:01 sati.