Di smo stali? Puf-pant, za promjenu malo zatrpana poslom i rokovima 
Da na brzaka rezimiram recentne dogodovštine:
- Osvojili Risnjak. Vjerojatno najduže hodanje u mom životu. Sad mogu i u partizane. Risnjak je lijep i nenapučen. Jedino u domu dr. Josip Šloser Klekovski, Mirko S. Zlikovski, ili kako se već zove, pojedosmo grah koji nam je zadao proljev vjerojatno gori od koncerta Gibolivera u Areni.

- Napokon iskušala pizzeriju Mangiare u Tkalči. Koja mi je preporučena kao bliska Karijoli, a pažljivi čitatelji znaju da Karijolu ljubim i smatram jedinom luči u mračnoj šumi zagrebačkih pizzerija. Nije loše, ali Karijola nije. Tijesto zadovoljavajuće, tanko, nerahlo i ukusno, sirovine dobre (pelati i mozzarella, da!), izbor velik, interijer niš posebno, atmosferu ne mogu ocijeniti jer smo bile jedine, cijena očekivano i opravdano nešto viša od prosjeka... Vratiti se? Zašto ne.
- Uzela Gloriju majci (tretman odvikavanja od kupovanja iste i dalje uspješan) i pročitala reportažu s momačke večeri Tonija Cetinskog i djevojačke večeri buduće mu žene. Uključuje fotke, pa i stripera/striperica. Pitanje: tko bi normalan zvao novinare na svoju djevojačku/momačku i zašto?
- Popratili ulazak u BB kuću, najbolju i najdražu prigodu za druženje i čašicu sprdačine osim Dore i Eurovizije. Nema više Borisa, hvala nebesima! Jedino vrijedno spomena jest poslužena pašteta od patlidžana po receptu Zlatkeca Galla: 2 patlidžana bovkati vilicom i peći pol sata u pećnici na 200. Oguliti i izmiksati s maslinovim uljem, peršinom, kaparima, inćunima, češnjakom, crnim maslinama, soli, paprom, limunovim sokom. Ohladiti.
- Bili na svadbi. Originalan izbor prostora. Restoran Zeleni papar između Bregane i Samobora. U koji baš prije pira planirala ići, nadražena hvalospjevima, ali plan se izjalovio. Najbolja svadbena hrana ikad. Nepčana euforija! Pohvale mladencima (Živjeli Masnići!). Teta Željka, gazdarica, bila je cijelo vrijeme tamo, čak i plesala sa svatovima, a ja sam nakon koje čašice pokušala iznuditi od nje recept za fenomenalnu janjeću pljeskavicu, ali nije išlo. U Zeleni papar na objed prvom prilikom!
Podsjetnik: sljedeći put na svadbi ne piti čisto crno vino, pogotovo vranac.
- Danas radila novu varijantu juhe od bundeve (aarhg, to je već vjesnik jeseni!) i jako zadovoljna opitom. Na maslinovom ulju pirjati luk, dodati na kockice mrkvu, krumpir i bundevu (ja uzela onu okruglu narančastu), lagano pirjati 20 min. Dodati muškatni oraščić, juhu, sol, papar, limunov sok. Da zakipi pa još 15-ak minuta lagano. Na kraju se može dodati vrhnje.
- Neven nije zauvijek nestao iz naših srdaca, Candyman ponovno jaše! Evo vam adrese vašeg novog omiljenog bloga: http://www.netopolis.hr/blogs/nevenwood/

I za kraj, 4. epizoda Poetskog kutka:
JA:
bez kompasa duša mi plovi
otrgnuta svojoj bovi
nigdje za me nema mira,
ko 12-ac bez svog čira
potpuna nikad neću bit,
lutaću ko vječni semit
dok spokoj ne nađem u tebi
dok ne kažeš - ostani bejbi
(3.3.2002., Mima je na putu, op.a.)
ONA:
Prekrasna nimfo il vječni žide?
Ti mapo moja do atlantide!
Hoćeš li moći dić se u pet
I put do mene preletjet?
Jer bus će stići u ranu zoru,
Da nadam se tebi il inom stvoru
Da poljubi svaku mi poru?
(3.3.2002., Mima žica da je pokupim na autobusnom)
A sad, povratak u prevoditeljski rudnik i nastavak borbe protiv zle kasnonoćne gladi.
Post je objavljen 18.09.2007. u 20:08 sati.