Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samanthasmagicworld

Marketing

THE Aritmancija =)

Dakle, THE Aritmancija!
Jučer smo imali OOMS, blok sat. Iako mi je to najdraži predmet, nisam mogla dočekati Aritmanciju. Eddija nisam vidjela otkad mi je rekao da ćemo zajedno sjediti, pa sam već postala sumnjičava. Možda on to nije stvarno rekao, nego sam ja to umislila. Ili sam možda sanjala. Kad je sat završio, ja i Ramona smo otrčale do učionice od Aritmancije. (Točnije, ja sam trčala, a Ramona se iza derala da usporim. Kad je vidjela da je uzaludno, potrčala je zamnom). I naravno, kako ja neznam Hogwarts tako dobro kao ona, naišla sam na stepenice koje su promijenile smjer. Onda se Ramona penjala do mene. Pa smo zajedno sišle i nekako našle učionicu. Kasnile smo... zahvaljujući meni. Ušli smo u učionicu, ali prof. Vector još nije došla. Ramona je sjela sa nekom curom koju neznam, a ja sam se ogledavala. Nisam vidjela Eddija. Netko me povukao za rukav. ''Ej, mislio sam da nećeš doći,'' iza mene je stajao Eddie. ''Ma, otišla sam na krive stepenice... One koje mjenjaju smjer... I...'' ''Hehe, mislim da znam šta je bilo dalje!'' nasmiješio mi se. Kako ima sladak osmjeh =) ''Ovaj, gdje sjedimo? Ako još imaš namjeru sjediti samnom,'' pitala sam ga. ''Ona tamo klupa,'' pokazao je na neku klupu u zadnjem redu. ''Da,'' promrmljala sam, ''Najlakše ćeš nešto naučiti u zadnjem redu.'' ''Naučiti?? Aha, pa, da, valjda. Volim zadnji red.'' Otišli smo u zadnji red. Nešto smo pričali i smijali se, kada sam vidjela da me gleda cura tamne kose. NJEGOVA cura. Izgledala je bijesno. ''Ovaj, ona cura gleda tebe, ili sam joj se ja nešto zamjerila?'' pogledala sam ga. ''Ha? Koja?'' okrenuo se prema njoj. ''Aha. To je moja bivša cura. Prekinuli smo jučer. Stalno se nešto ljuti na mene i ljubomorna je. Nisam to više mogao trpjeti.'' izgledao je kao da neželi pričati o tome. Pogledao je u njenom smjeru. Ona mu se nasmješila, a on je odvratio pogled i počeo mi nešto pričati. Cura je izgledala ozlojeđeno. Pogledala me pogledom punim mržnje, nešto promrmljala sebi u bradu i okrenula se. ''Tišinu molim!'' ušla je prof. Vector ''Danas ćemo ponavljati gradivo prošlog sata, jer se niste iskazali u zadaćama!'' podijelila je zadaće. Dobila sam O. Eddie je dobio I. Ona je na ploču napisala što trebamo raditi i ja sam izvadila pero i pergament i počela pisati. Nakon nekoliko minuta, shvatila sam da Eddie ne piše. ''Ovaj... Ti ne misliš 'nešto naučiti', kako si mi jučer rekao?'' ''Št.. Aha. Da.'' pocrvenio je i počeo pisati. Ima lijep rukopis, primjetila sam. Ne lijep: LIJEP, nego lijep za dečka =) Do kraja sata sam mu nešto objasnila, i na moju žalost, sat je završio.

*****

Prije večere sam morala odjuriti do spavaonice. Ušla sam i nije bilo nikoga. Svi su bili na večeri. Ostavila sam bilješke sa Aritmancije koje mi je Eddie vratio i izašla iz spavaonice. Tamo sam zatekla jednu curu koja je imala kovčeg i zbunjeno stajala nasred društvene. ''Bok,'' pozdravila sam je. Okrenula se prema meni. ''Bok,'' odvratila mi je tiho. ''Ti si nova? Joj, jesi ti možda Luise Bennigton?'' ''Da. Ovaj, dali možda znaš gdje je spavaonica...'' ''Da, ti si u spavaonici samnom,'' prekinula sam je. Odvela sam ju u spavaonicu i zajedno smo se spustile na večeru. ''Joj, sigurno je super znati cijelu školu,'' rekla mi je. ''Ja ću se izgubiti čim krenem tražiti neku učionicu.'' ''Ni ja nisam nova, ali samo se trebaš uklopiti. Koliko puta sam ja zalutala dok sam išla na sat!'' nasmijala sam se. ''A dok se ne snađeš u dvorcu, ja i moje prijateljice ćemo ti pokazati sva mjesta koja trebaš znati. Nije teško, samo moraš biti oprezna što se tiče stepenica.'' ''Da, čula sam za to,'' rekla je. Ušle smo u veliku dvoranu i upoznala sam ju sa curama. Nasuprot mene je sjedio Eddie. ''Ej,'' pozdravio me. ''Bok,'' odvratila sam. Ella me lupila laktom u rebra i počela se smijati. ''Prestani, nema ničega među nama'' protestirala sam.'' Pogledala me podignutih obrva i okrenula se prema Kim. Nastavila sam večerati.

*****

Išla sam iz velike dvorane. Večera je završila. U Hodniku nije bilo nikoga. Cure su još jele, a ostali su tek došli na večeru. Išla sam jednim djelom hodnika, koji je bio potpuno mračan. Hm, u hodnicima su svijeće uvijek upaljene, pomislila sam. Hodala sam dalje, a imala sam neki loš predosjećaj. Idem ja natrag u dvoranu. Bolje da idem sa curama do društvene. Ali javio se i drugi glas u mojoj glavi. Ma daj! pa nebudi takva kukavica. Što ti se može dogoditi??? Pa samo su zaboravili upaliti svijeće. Poslušala sam drugi glas. Nastavila sam hodati. Postajalo je sve mračnije i mračnije. Učinilo mi se da čujem neko šuštanje. ''Sectumsempra'' začula sam. Izmaknula sam se, ali ne dovoljno. Čarolija mi je okrznula nogu. Pala sam na pod i vidjela kako se oko mene širi lokva krvi. Onda sam vidjela tko je bacio čaroliju... ''Upomoć,'' zaderala sam se. ''Upomoć, upomoć, upomoć,'' nisam više imala snage. Zadnje upomoć sam prošaputala. Pred očima mi se mračilo. Gubila sam svijest. Udarila sam glavom u pod...

Post je objavljen 18.09.2007. u 18:50 sati.