Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Prva faza gradnje Ri KBC-a

Ministar zdravstva i socijalne skrbi danas je sa ravnateljem Kliničkog bolničkog centra Rijeka Hermanom Hallerom i gradonačelnikom Vojkom Obersnelom obišao gradilište zgrade za hemodijalizu na Sušaku. Radi se o prvoj fazi gradnje novog bolničkog centra u Rijeci, a završetak posljednje četvrte faze očekuje se 2019. godine.
Nakon obilaska gradilišta i centra za dijalizu održala se konferencija za novinare, na kojoj je Haller pobliže objasnio značaj ove investicije i objasnio faze gradnje.
Kao što je navedeno u prvoj fazi se gradi zgrada hemodijalize i baro komora, u drugoj fazi će se graditi pedijatrija, u trećoj fazi nova glavna zgrada za adultnu medicinu, a u posljednjoj fazi će se rekonstruirati stara zgrada u kojoj će se održavati nastava za studente medicinskog fakulteta.
Zatim je riječ preuzeo gradonačelnik Obersnel koji je zažalio što se izbori ne održavaju češće, budući se veliki projekti financirani od države u Rijeci počinju sprovoditi tek uoči izbora.
Ministar Ljubičić je pohvalio riječki KBC istaknuvši da on predstavlja centar izvrsnosti hrvatskog zdravstva.
Novinare je upoznao s troškovima gradnje. Tako samo gradnja zgrade za hemodijalizu iznosi 47 milijuna kuna, dok će ukupna cijena nove bolnice iznositi dvije milijarde i tristo milijuna kuna.
Rekao je da je već izabran izvođač radova za drugu fazu gradnje koja će koštati 24 milijuna kuna i da se započinje sa projektiranjem.
Također je najavio da je poliklinika za stomatologiju Rijeka stekla uvjete postati još jedna klinika unutar KBC-a, te da će se u Rijeci uskoro otvoriti centar za dječju kardiokirurgiju.
Pohvalio se sa ulaganjima države u KBC Rijeka koja u zadnjih tri godine iznose 120 milijuna kuna.


Post je objavljen 18.09.2007. u 15:11 sati.