Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mkronike

Marketing

Fascinacija pjesmom

Na mnogobrojna negodovanja fanova glede mog grubog odsutstva s ex. Marvinovih kronika odgovor može biti samo jedan: pojavljivanje u velikom stilu. Ma, ne u autu! Stilo je ionako kod mojih na čišćenju injektora. Mislio sam na stil kao kulturni fenomen (koga zanima više, kliknuti ovdje). Uglavnom, u velikom stilu sam vam prenio nekoliko najrelevantnijih verzija kultne pjesme My Way, možda najvažnije pjesme u povjesti Rock Roll-a.

Za neznalice, slavnu pjesmu je napisao Paul Anka, a proslavio Frank Sinatra. Većina ljudi (i ja nekad) tu pjesmu nazivaju Sinatrinom pjesmom.


No naravno, kasnije se i Anka usudio snimiti svoje remekdjelo pa je red i njega prenijeti.


Osim njih dvojice, pjesmu je otpjevao i The King. Ova snimka pokazuje Elvisa samo 2 mjeseca prije njegove smrti, ali svejedno je sasvim jasno zašto ga milijuni smatraju najvećim ikad.


Pjesma ne bi bila toliko velika da je nije otpjevala i neka operna faca, pa prenosim i verziju otpjevanu od strane opernog baritona Davida Serea.


Isto tako, kakav bi to evergreen bio da nije preveden pa izveden i na nekom drugom jeziku.


I za kraj, obavezno pogledajte i interpretaciju tog evergreena od strane Sida Viciusa, frontmena Sex Pistolsa.


Stavio bih zasigurno i svoju verziju na You Tube, ali nažalost imam dvije otegotne okolnosti: nemam glasa i nemam sluha.



Post je objavljen 15.09.2007. u 12:24 sati.