Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redmoond

Marketing

Microsoftov tajni plan

Microsoftu nikako ne odgovara stabilnost XP-a, i sve će učiniti da korisnici migriraju na Vistu. Kad sam pročitao da LXer donosi tekst o Microsoftovim planovima za XP pri čemu se spominju konspiracijske teorije ponadao sam se da bi tekst mogao biti zanimljiv. Nije. Materijala ima, ali Michael nije ništa napravio.

Nedavni problemi s WGA serverima i ovotjedne forsirane nadogradnje govore nam da Microsoft korisnici ne mogu baš mirno spavati jer njihovi kompjuteri neće raditi ono što oni žele jer su zapravo u vlasti centralne uprave.

Kod nas je u firmi nastala panika kad je Microsoft Messenger započeo svoj forsirani update na 8.1 verziju.Tete i stričeki su izdrilani da ne klikaju na nikakve instalacije koje se same pokreću pa se telefon na help desku usijao. Uglavnom prva dva sata u firmi su obilježena šetalištem po hodnicima i isčekivanjem informatičara. Iskoristio sam tu priliku da direktoru napomenem kako bi bilo bolje da konačno instaliramo Jabber server pa da nam se ne ponavljaju ovakve situacije. Kao i ona kad pukne veze prema Netu pa se opet ne može komunicirati. Messenger nije ostavljao korisnicima prliku da ostave instalaciju za kasnije što je jako loša praksa.

A još je gore od toga tihi update kojeg je Microsoft progurao i onim korisnicima koji su isključili automatski update. Microsoft će to opravdati brigom za sigurnost korisnika, ali takva praksa bi mogla izazvati suprotan efekt. Ako su se korisnici pomirili s time da njihov kompjuter šalje Microsoftu sve moguće podatke, da Microsoft instalira programe koje želi, da li će se pomiriti i s time da bi uz pomoć nekog sigurnosnog propusta Microsoftovu ulogu mogla preuzeti neka zlonamjerna osoba?

IZVORI:

Microsoft updates Windows without users' consen
Microsoft Pushes Out a Silent Windows Update
Upgrading to Messenger 8.1

Post je objavljen 15.09.2007. u 09:24 sati.