Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/galjufova

Marketing

DRAGI GRADONAČELNIČE ...

SLUČAJ GALJUFOVA – reakcija stanara na sjednicu Skupštine Grada Zagreba

Na web stranici www.javno.hr objavljeno je kako je na sjednici Skupštine Grada Zagreba gospodin Bandić izjavio kako on samo ispravlja nezakonito zatvaranje Galjufove ulice koju su "neki moćnici" zatvorili u nekoj već zaboravljenoj državi u prošlom tisućljeću. Kako je on borac za ispravljanje svih nepravdi, pa tako i navedene, odlučio je osloboditi stanare Galjufove tiranije iz prošlosti navodeći pri tom kako po GUP-u slijepa ulica ne može biti duža od sto metara te je on kao zakleti legalista mora otvoriti.

Podsjećamo da je gospodin Bandić izjavio , u pokušaju probijanja Galjufove na Vlašku, "kako on nije majmun da bi radio mimo procedure i zakona" za spajanje Galjufove i Vlaške ulice. Nažalost, izgleda da je Građevinska inspekcija bila na nešto višoj evolucijskoj razini te je ipak u šumi postojećih propisa uspjela isčitati kako za takve radove ipak treba i lokacijska i građevinska dozvola.

Kad smo mislili da je takvim nastupima gospodina Bandića kraj, dana 13.9., na gradskoj skupštini gospodin Bandić opet dokazuje kako ne zna čitati, ili nema vremena za to ili sluša one koji ne znaju čitati, te opet iznosi neistine. Naime u članku 38. Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba (prijedlog za javnu raspravu), kao i važećem GUP-u, jasno PIŠE da "slijepa ulica" može biti najveće dužine do 180 m, s tim da kod postojećih slijepih ulica ta dužina može biti i veća. Molimo i sve ostale da se osobno uvjere u navedeno i da se uvjere je li to stanari Galjufove ulice fantaziraju ili gradonačelniku trebaju naočale ili novi savjetnici.

Isto tako podsjećamo gospodina Bandića da je GUP-om do 2003. godine Galjufova ulica bila predviđena kao slijepa ulica, dakle nisu je "moćnici" iz neke druge države i u neko drugo vrijeme zatvorili zbog sebi znanih razloga, već je takvu odluku donijela (prihvatila) Skupština grada Zagreba. Pitamo se ne misli li gospodin Bandić da i ta Skupština spada u neko drugo i pogrešno vrijeme.

Isto tako pitamo se i postavljamo pitanje na što je utrošeno više od 2.000.000 kn za prometnu studiju koju se radili Englezi 1999. godine ili nekoliko stotina tisuća kuna za studiju koju je 2005. godine radio Institut prometa i veza. Naime niti jednom od navedenih prometnih studija nije predviđeno niti je nađeno bilo kakvo logično opravdanje za "ispravljanje" protuzakonitog zatvaranja Galjufove ulice.

Skrećemo još jednom gospodinu Bandiću pozornost da smo na lokacijsku dozvolu uložili žalbu jer je ista izdana na temelju neprimjerene dokumentacije, kao i na činjenicu da temeljem postojećih građevinskih standarda nije tehnički moguće, sukladno hrvatskim, a ne nekim drugim i tuđim normama, izvesti spajanje Galjufove na Vlašku ulicu.

Stoga predlažemo gospodinu Bandiću da se okane pravnog i stručno tehničkog savjetovanja i tumačenja i da prepusti stručnjacima (koji znaju čitati) da riješe predmetni spor na dobrobit svih građana grada Zagreba.

Mi samo tražimo da se postupa po zakonu i da se poštuju hrvatski standardi i norme koji se odnose na projektiranje cesta i ulica, a koji garantiraju da će se u projektiranju primijeniti minimalni sigurnosni standardi, kao i da se poštuju zaključci prometnih studija a ne da se postupa po modelu "nacrtaj i riješi" koji primjenjuje gospodin Bandić.

STANARI GALJUFOVE ULICE

Bandićeva stotkaza one koji žele znati više

Fama Volat:
javno.hr ODGOVOR GRADONAČELNIKU: Stanari Galjufove: Bandić ne zna čitati
    H-alter.org:Stanari Galjufove: Bandić ne zna čitati
index.hr Stanari Galjufove ulice: Bandić ili ne zna čitati, ili sluša one koji to ne znaju
cnn.blog.hr:: Galjufova je protuzakonita, a ne ja!
    POLLITIKA.com:Galjufova je protuzakonita, a ne ja!



Post je objavljen 14.09.2007. u 17:27 sati.