Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Objavljivanje priče «Žalost» Janka Polića Kamova u njemačkom književnom časopisu «Akzente».

U Ri info centru održana je konferencija za novinare povodom objavljivanja priče «Žalost» Janka Polića Kamova u jednom od najuglednijih njemačkih književnih časopisa «Akzente».
Mladen Urem, najzaslužniji za to objavljivanje, je rekao da je suradnja sa časopisom počela već 1994. godine kada su njemački pisci bili objavljivani u «Ri valu».
«Priča «Žalost» je dio Kamovljeve tetralogije, od koje su samo dvije priče sačuvane, «Žalost» i «Sloboda». Američki izdavači koji su te priče objavili su rekli da one spadaju u sam vrh svjetske književnosti.» rekao je Urem.
Prevoditelj priče Igor Simonić je novinare upoznao s časopisom koji je počeo izlaziti pedesetih godina prošlog stoljeća kao časopis za poeziju, a kasnije se preširio na prozu.
Po riječima sadašnjeg urednika «Akzentea» taj časopis je zapravo sredstvo obrane od kiča.
Konferenciji je prisustvovao riječki gradonačelnik koji je osigurao financijsku potporu projektu, budući je Kamov sastavni dio riječkog identiteta i pokazatelj otvorenosti grada prema novim idejama.
Također je najavio da će Grad nastaviti sa financiranjem prevođenja Kamovljevih djela, a posebno se to odnosi na roman «Isušena kaljuža» na engleski, francuski i njemački jezik.


Post je objavljen 14.09.2007. u 14:26 sati.