Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/everytimewetouch

Marketing

….MIRIS NEKOG DOBROG PARFEMA….


Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Zahvaljujući nekoj višoj sili iliti našem nevjerojatnom tijelu možemo osjetiti sve te kemije koje nam ti silni dizajneri lansiraju svakog dana sa dobro namazanim cijenama i sa namjerom da bi jedni drugima lijepo mirisali.
No kad malo bolje razmislim možda to i nije samo neka skupa kemija ili izmišljotina nekog svima poznatog dizajnera.
Kad se to sagleda iz neke druge perspektive i kad se sve kockice poslažu na svoje savršeno mjesto može se zaključit da od tih stvarčica i ima koristi. Kako? E pa ovako:
Vjerujem da svaka cura prije odlaska u grad, na posao, neki sastanak ili bilo kakvu vrstu izlaska među ljude krene prema svojoj polici na kojoj stoji ta prekrasna bočica u kojoj se nalazi spoj nekih prekrasnih dijelova prirode ili ne prirode i jednostavno par puta špricne na svoj vrat, zapešće ili neko drugo meni nepoznato mjesto.
Bez toga barem ja među ljude ne idem. Jer u svakom slučaju je mnogo ljepše osjetit neki dobar parfem nego neugodan miris nekog ko ni malo ne mari za sebe.
I tada ona odlazi među ljude i upravo tamo naiđe na onog „Luku“ sa posla koji joj je prezgodan i predobar.
Prolazi jednom pokraj njega a za njom ostaje prefin trag skupog parfema koji je baš namijenjen da ga se osjeti i da se poželi onaj tko ga nosi.
Luka razgovara sa kolegama i u jednom trenutku do njegovog slatkog nosića i onda brzinom svjetlosti neki centar u mozgu prenosi mu poruku da netko jaaaako fino miriši.
Okreće se ne bi li shvatio odakle to dolazi iliti sa koga dolazi to savršenstvo.
I ugleda nju kako se elegantno i sa blagim osmjehom na licu probija kroz gomilu ljudi i uz sve to još uvijek uspijeva ne zaliti nikoga.
Evo staje okreće se ne bi li njega ponovo vidjela i u tom trenutku se njihovi pogledi susreću i te njezine predivne usne se razvlače u osmjeh i traže povratnu informaciju sa Lukinog lica i dobivaju ju.
Možda zato što je prekrasna, možda jer je elegantna a možda zato jer ga je njezin miris očarao.
Tako i u svakoj drugoj i manje bajkovitoj situaciji uvijek se može osjetit neki savršen parfem ili nam baš ta kemikalijica pomogne shvatiti da je upravo taj kolega sa posla ono što tražimo toliko dugo.
Parfem nam u svakom trenutku može vratit sjećanje na nekog koga smo zaboravili ili nas podsjetiti na neke trenutke u životu koje smo se potrudili zapamtiti ili zaboraviti.
Običan osvježivač prostorija nas može podsjetit na ono vrijeme kada ste živjeli s nekim ili boravili kod nekog i imali mnogo različitih trenutaka.
Može omogućiti to kad zagrlite svog dragog ili dragu i osjetite neki njami njami parfemčić da se jednostavno prepustite njemu, njemu i samo njemu i nikom drugome nego njemu.
Iako nisam doktorica znam da se negdje u našoj maloj pametnoj glavici u nekom dijelu mozga nalazi centar zaslužan za pamćenje i sjećanje.
On reagira na neke podražaje naprimjer: na parfem.
Kada kroz nos i ostale dijelove prođe neki miris ili ne miris taj dio mozga se aktivira ako u njemu već postoji netko ili nešto što je mirisalo upravo tako podsjeti nas na tu osobu ili taj prostor ili nešto slično.
Naše tijelo je čarobno i nevjerojatno sposobno a naročito mozak koji čuva neke stvarčice za koje ni ne znamo da smo ih zapamtili dok nas netko ili nešto na to ne podsjeti.
Znam po sebi a i po mojim frendicama kad uđem u parfumeriju i vidim cijenu parfema koji mi se sviđa da imam osjećaj kao da će me šlagirat od muke….
Preeeeskupo je ali fakat preskupo.
No zahvaljujući pametnim ljudima koji su se sjetili kopirat te skupe parfeme i točit ih u male svima povoljne bočice možemo naći bilo koji parfem po pristupačnoj cijeni.
Naravno original je original ali ko meni garantira da je to što ja platim 500 kunica drugačije od onog što platim 25 kunica.
Tako sam zahvalna svaki dan onim ljudima koji su izmislili te parfeme i onima koji nam ih prodaju po normalnim cijenama jer mi možda baš taj moj parfem negdje pomogne, možda me baš zbog njega spazi netko sladak.
Najzanimljivije je to kad na primjer idem dragom kupit neki parfemčić automatski idem u parfumeriju i biram nešto najbolje bez obzira na cijenu a kad sebi trebam kupit parfem hmmm ipak odlučim malo skrenut do kauflanda gdje su oni malci na točenje i koji me mogu zadovoljit bar dok ne dođu bolji prihodi.
Mislim ima puno parfema koji su odlični ali postoje samo dva koja će me uvijek obarat sa nogu. Moj HYPNOTIC POISON od DIORA i JUST CAVALI PINK od Cavalia.
To su za mene dva savršenstva koja ne bi mijenjala ni za kakve druge parfemčiće a i za koje sam barem dva puta godišnje spremna dat i 500 kuna.
A kad zagrlim svog dragog i osjetim savršenstvo S. Olivera mmmm samo ga želim, želim, želim i želim....
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Post je objavljen 14.09.2007. u 13:43 sati.