Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1. Atari-go-turnir 2007/08 – Centar za odgoj Velika Gorica – 13. 09. 2007.

Nova školska godina je krenula. U Velikoj Gorici od 1999. se radi po osnovnim školama u okviru školskih go-sekcija. Ove godine takovim radom zasada se radi samo u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica u Zagrebačkoj 90. Nažalost u ostalim osnovnim školama grada ove školske godine nema rada po školskim go-sekcijama. Voditelj tih aktivnosti, Mladen, ima zdravstvenih problema koji ga onemogućuju u tome radu. Vrlo oslabljeni vid onemogućuje mu držanje radnoga reda tijekom aktivnosti, a i nastupaju problemi i u konkretnom radu s igrom. Možda će ipak nešto biti ako se aktiviraju u tome radu drugi članovi kluba.
U Centru je zadržana aktivnost. Konstantno u radu ovdje pomaže Marina. Time se uspijeva održavati radno ozračje, pa i pored slabijega vida Mladena mogu se polučiti dobri rezultati.
Ova okupljanja u Centru prerastaju u tradicionalno igranje atari-goa. Nekako sve više to postaje otvorenoga tipa. Štičenici Centra tako se mogu igrati i sa ponekim jačim igračima koji dolaze ovdje. I ovaj puta su ovdje bili Robi i Nikola, a u natjecanje su se uključili Marina i Mladen. Pored štičenika Centra ovdje su redovno i neki štičenici ranijih godina, koji su danas već punoljetne osobe, ali su često u ovom društvu.
Ovdje je još zanimljivo napomenuti, da se u Japanu igra tzv. pon-nuki. Postoje i vrlo masovni klubovi. Pon-nuki je igranje do prvog zarobljavanja makar i jednog kamenčića. U Velikoj Gorici ovu igru koristimo kao početak savladavanja tajni složenije igre go.
Na početku ove sezone ovdje nas je bilo desetoro. Odigrano je četiri kola po švicarskom sistemu. Pogledajmo radoslijed:

1. Mladen Smud, 3. dan, 15 zarobljenih kamenčića za pobjedu, 4= 10+ 5+ 2+, 7 pobjeda i sos 15
2. Nikola Primetica, 8. kyu, 15 zarobljenih kamenčića za pobjedu, 7+ 6+ 3+ 1-, 6 pobjeda i sos 21
3. Robert Jovičić, 6. kyu, 15 zarobljenih kamenčića za pobjedu, 9+ 5+ 2- 4+, 6 pobjeda i sos 15
4. Adil Karupović, 16.kyu, 15 zarobljenih kamenčića za pobjedu, 1= 9+ 6+ 3-, 5 pobjeda i sos 17
5. Filip Galeković, 23. kyu, 9 zarobljenih kamenčića za pobjedu, 10+ 3- 1- 7+, 4 pobjede i sos 17
6. Marina Robotić, 24. kyu, 8 zarobljenih kamenčića za pobjedu, 8+ 2- 4- 9+, 4 pobjede i sos 15
7. Jakov Sudar, 25. kyu, 8 zarobljenih kamenčića za pobjedu, 2- 8+ 10+ 5-, 4 pobjede i sos 14
8. Marko Bačurin, 24. kyu, 8 zarobljenih kamenčića za pobjedu, 6- 7- 9+ 10+, 4 pobjede i sos 8
9. Anto Stipić, 7. interna kategorija, 7 zarobljenih kamenčića za pobjedu, 3- 4- 8- 6-, 0 pobjeda, sos 19 i sosos 55
10. Željko Safin, 25. kyu, 7 zarobljenih kamenčića za pobjedu, 5- 1- 7- 8-, 0 pobjeda, sos 19 i sosos 54
Nema novih kategorija.
Na početku su dogovoreni neki potrebni detalji oko broja zarobljenih kamenčića za pobjedu. Najveći mogući broj je 15, jer bi za više partije dulje trajale. Svi protiv Mladena trebaju zarobiti samo po jedan kamenčić, a Mladen isto toliko Nikoli i Robiju.
Već u prvom kolu je Adil brzo zarobio kamenčić Mladenu i naznačio zanimljivo nadmetanje. Mladen se pribrao i do kraja dobio sve partije i bio pobjednikom.
Nikola je iznenadio Robija pobjedom i odnio mu drugo mjesto.
Robi se protiv ostalih nije dao iznenaditi.
Adilu je ona pobjeda iz prvoga kola donijela četvrto mjesto za bod više od četvrrke koja je iza njega i to redom Filip, Marina, Jakov i Marko.
Na začelju je dvjka koji imaju isti broj bodova, i sos-bodova. Tek za samo jedan sosos-bod je Anto bio bolji od Željka.
Pored ove desetorke, koja u ocoj igri ima već solidno iskustvo, priključili su se i mladi štičenici Centra Dubravko Turjak i Branislav Korasić. Dubravku je ovo prvi susret s kamenčićima u ovoj igri, a Branislav je početne korake uradio prošle školske godine. Njih dvojica su slagali početne oblike i upoznavali se s ovom igrom. Slijedeći četvrtak će vjerojatno krenuti i u natjecanje.
bl. Muradenu - Luzer

Post je objavljen 14.09.2007. u 13:19 sati.