Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Galjufova je protuzakonita, a ne ja!

Milan Bandić spreman je svašta učinit, pa čak i lagati, samo da bude po njegovom. Tako je i u slučaju s Galjufovom ulicom. Iako je prvo tvrdio da dozvola postoji, sada je već prošlo skoro mjesec dana, a dozvole nema… Ulica stoji raskopana i čeka… Čeka da uredi koji su pod Bandićevom kontrolom izdaju dozvolu. No izgleda da posao izdavanja dozvole ipak nije samo pouka formalnost i da se probijanje ulice ne može napraviti tako bez promjena GUP-a. Kako bi Bandić zaobišao izmjene GUP-a odlučio je lagati.

Tako je na posljednjoj sjednici Skupštine grada Zagreba Bandić izjavio da probijanje Galjufove nije protuzakonito već da je ona protuzakonito zatvorena jer da po zakonu svaka ulica dulja od 100m ne smije biti zatvorena. Kada i tko je zatvorio Galjufovu Bandić nije precizirao već samo da je to bilo u vrijeme kad su neki ljudi bili jači od zakona. Takav odgovor i ne čudi iz jednog vrlo jednostavnog razloga. Bandić laže i to u čak dvije stvari.

Kao prvo Glajufova nikad nije ni imala izlaz na Vlašku jer ta ulica u vremenu koje on spominje, nije praktički ni postojala. To je bila jedna obična livada između Vlaške i Petrove. Drugi dio odnosi se na Bandićevih 100m. Naime Službeni glasnik grada Zagreba iz 2003. jasno kaže da slijepa ulica može biti najviše 180m, a da postojeće slijepe ulice mogu takvima i ostati. Dakle skoro duplo od onog što je Bandić pokušao proturiti kao svoju istinu prešućujući pri tome dio koji dozvoljava zadržavanje postojećeg stanja.

Više o svemu možete pročitati na galjufova.blog.hr

Post je objavljen 14.09.2007. u 10:09 sati.