Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hogwartsinmyfantasy

Marketing

6. Jedan jednostavan dan

"Double, double, toil and trouble....something wicked this way comes!", pjevale smo ja, Tara i Bella. Neki prvaši su nas čudno gledali, dok smo se mi veselile po hodniku.
"Neil." tiho je rekla Bella. Znala ga je iz knjižnice.
"On je čudan." izjavila je Tara.
"Tara! A ti kao nisi čudna." rekla sam joj.
"Baš ti hvala! Dobro, dobro. Pamti pa vrati!" govorila je smijući se, a Bella se opet smijala mojim i Tarinim razgovorima. Ali su joj ipak misli bile kod Neila. Onda se odjednom trznula i vratila "među žive."
"Znate da je za mjesec dana nekakvi ples?" pitala nas je.
"Pa zar se ne organizira ples za Božić? Božićni bal?" zbunjena sam bila.
"Ne, to su organizirali dok je bio tromagijski turnir. I mislim da će biti i sljedeće godine. Ali ovo je nekakvi-jesenski. Valjda su se sjetili da bi povodom nove školske godine mogli to proslaviti plesom." objasnila je.
"Super! Aj, moram si partnera naći. Nekog dobrog, pametnog, zgodnog, ne puno starijeg, ne mlađeg..." i i nabrajala bi Tara u beskonačnost da nisam reagirala,
"Ej, ne misliš da si mrviicuu prezahtjevna?"
"Ne!" ispalila je k'o iz topa.
Prasnule smo u smjer. Naravno, Tara se šalila. Ali ne u vezi toga da mora naći partnera. Iako ona ponekad zna biti jaakoo sramežljiva i sigurna sam da ona neće nikog pitati u vezi tog plesa.
Ples! Moja slaba točka. Haljine. Oh neee! Partneri? Hahaha, duhovito....... Mislim da mi je bauk poprimio drugo obličje.
***
Preobrazba. Dijelimo sar sa ravenclawcima. Profesorica je postavila pitanje i naravno ja moram biti tako nesigurna da ne odgovorim. A bila sam u pravu. Jedina osoba koja sad to zna je Bella, dok šapćem točne odgovore, a bojim se odgovoriti. Gdje mi je hrabrost? Zar sam trebala u Ravenclaw? Argh!
Sad kad smo shvatili teoriju, krenuli smo na praksu. Ha! I to mi je išlo. Eto i Jona Zoranskya. U zadnje vrijeme smo si dobri, ne svađamo se. Moglo bi se reći prijatelji. Oh, ali sad će biti ispiti, pa ćemo vidjeti koliko ćemo izdržati da se ne svađamo kao konkurenti.
***
"Ejj!" dovikivala mi je ova nova cura, Sam. Bila je vesela naravno. Tj. uvijek je vesela. Brzo se sprijateljila s još nekim učenicima pa tako i sa mnom. Ide na Aritmanciju (jee, imam društvo na tom predmetu) i odlično joj ide.
Kasnije sam srela i May, naravno imala je nekakvu knjigu uz sebe. Pričale smo o onom "oblaku". Nju je također asociarao na dementora. Zanimljivo...
***
Zijev...ajme. Opet razmišljam o plesu... postoji neka čarolija da naučim plesati?


Post je objavljen 13.09.2007. u 22:36 sati.