Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unrealfilmovi

Marketing

Maniac Cop 3: Badge of Silence (1993)

Trailer
Režija: William Lustig,Joel Soisson
Scenarij: Larry Cohen
Uloge: Robert Davi,Robert Z'Dar,Caitlin Dulany,Gretchen Becker,Paul Gleason,Jackie Earle Haley...
Žanar: Akcijski, Horror
Imdb
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Priča: Policajac Matt Cordell opet se diže iz groba(zahvaljujući voodoo ritualu) i ovaj put traži curu. Za njega idealan cura treba biti ljepa,nježna i naravno mrtva. Nailazi na policajku koja je u komi i krivo optužena da je upucala taoca. No njegova ljubav ga dovodi u probleme sa nekim ljudima , a te probleme on rješava na svoj dobar način. Jedini dostojan koj mu stoji na putu je detektiv Sean McKinney.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
O filmu: Larry Cohen je opčenito dobar scenarist ,napisao je dobar scenarij za prošla dva Maniac cop filma i u današnje vrjeme je napisao scenariji za vrlo dobre trilere Cellular i Phone Booth, ali ovdje je jednostavno se zeznuo. Najveću zamjerku trojke imam na njegovu glupu priču koja uključuje voodoo ritual kojim Cordella vrate u život i slična sranja, da ne govorimo o policajki koju želi za ženu. Redatelji William Lustig i Joel Soisson su obavili pristojan posao. Akcija u ovom djelu ima dovoljno i akcija je sasvim dobra i to ćini film gledljivim. Osim akcije imamo i tu par solidnih ubojstva poput ubijanja doktora elektro šokomi i prženja face x-ray zrakama. Najače ubojstvo i scena mi je dok neka propalica dođe Matt Cordellu,pritom ne vidi njegovo lice jer je okrenut i počne vrjeđati murijake i govori da su murijaci ništa više nego ljudi koji se igraju kaoboja , a na to ga Matt Cordell baci u zrak,izvadi revolver i pogadi ga u zraku sa svih šest metaka iz revolveru (prezakon scenanjami).Robert Davi je opet bio solidan kao junak i u ovom djelu je puno više koristio svoje pištolje pri rešetanju negativaca, jedino mi je ljubavna priča između njega i lika doktorice Susan Fowler malo lame. Kraj filma je dosta zabavan ,ali malo me je nervirala odluka da opet zapale Maniac Copa. Zapalili su ga na kraju u dvojci ,pa mi se činilo kao ponavljanje, a drugo u završnoj potjeri je vozio auto zapaljen. Znam da je policajac zobij, ali i dalje mi je glupo da može normalno hodati 10 minuta i voziti auto bez ikakvog znaka slabosti ,i makar se ne kužim baš u mehaniku auta i dalje mislim da bi auto eksplodirao od benzina s vremenom ako se u njemu vozi zapaljeni zobij murijak.

Maniac Cop 3 nije loš film ,ali nije ni baš dobar. Rekao bi da je film ok zbog scena ubijanja,akcije i dosta količine zabave, ali filmu treba bolji scenarij. Film je još na kraju ostavio mjesto za četvrti nastavak, koj nije nikad napravljen i sigurno neće biti napravljen budući da je redatelj sva tri filma William Lustig sada vlasnik Blue Undergrounda(tvrtke koja se baci restauracijom i izdavanjem iznimno kvalitetnih DVD izdanja), a scenarist Larry Cohen postao još popularn zbog svojih scenarija za triler. Jedino kaj bi se moglo dogoditi je remejk prvog filma , ali ipak se nadam da nitko to nema u planu.

Ocjena 3/5

Post je objavljen 13.09.2007. u 21:07 sati.