Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anarhijaweekly

Marketing

Vladimir Šeks me vuče za jezik

Replicirajući na Mesićevu velesajamsku kritiku ekonomske politike, Šeks je jučer novinarima rekao kako, naravno, predsjednik države ima pravo na svoj stav, ali brojke i statistike govore u prilog vladinoj ekonomskoj politici.
Ne znam da li je pri tome mislio i na negativne brojke i statistike HNB-a oko stope zaduženja države (koja je btw definitivno najzaduženija u regiji, ako ne i šire), ili možda na broj nezaposlenih (a koji je opet super snižen jedino sezonski – preko ljeta).
Šeks se ovih dana opasno razletio po cijeloj Slavoniji i u maniri klasičnih HDZ-ovskih kamena temeljaca iz zlatnih 90-tih, najavljuje već nekoliko puta najavljene radove i otvara već davno otvorene objekte (poput kućica za hrvatske branitelje – od njihovog zapošljavanja i dalje ništa, naravno).
Posebno me impresionira priča oko kanala Dunav-Sava. Naime, osobno sam kao novinar prisustvovao njegovoj najavi gradnje kanala Dunav-Sava negdje krajem 1999. godine u Osijeku. Prije 8 godina!!! Tada je o tome projektu govorio kao da su bageri u najmanju ruku već na terenu, a sada isti čovjek bez obraza najavljuje pri kraju mandata ove otužne vlade kako Slavoniju očekuje ovo kapitalno ulaganje i kako ova vlada misli na njih iako do dana današnjeg niti jedna lopata nije podignuta oko cijelog projekta. No, kako stvari stoje, svi HDZ-ovi projekti samo su najavljeni; izvedba je valjda planirana za mandat neke druge vlasti. Most za Pelješac, kanal Dunav-Sava, krediti za prosvjetare, ...Sjećam se izjave jednog od mojih profesora koji je prije 15-tak godina vizionarski progovorio; Dok mi izgradimo kanal Dunav-Sava, ljudi će se na Zemlji teleportirati. Ja bi prvog teleportirao Šeksa...


Post je objavljen 13.09.2007. u 18:53 sati.