Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/starbuck

Marketing

Ako ima toliko...

...zakona... zakonskih tocaka i paragrafa, slova na papiru, kazni, knjiga, odvjetnika, udruga za zaštitu ovoga i onoga; zašto su stupci "crne kronike" puni?

Koliko čitam o neučinkovitosti suda, policije i sličnih nadležnih "organa", stvarno povjerujem da problem leži u definiranju pojmova i sustavu kazni.

Mrkva možda ipak leži u nekom drugom žbunu - imamo mi interne zakone, uklesane negdje u talamusima, primozgovima; samo što se sami ne pridržavamo vlastitih moralnih načela. Radi čega? Lakše je biti zao i neinformiran? Normalno da je lakše biti seljačina. Paradoks vlastitog uma jest da govorimo jedno, radimo drugo a mislimo treće. Možemo to sve pripisati ubrzanoj globalizaciji i lažnoj demokraciji i "slobodi" mišljenja. Činjenica ostaje da su se gnjusne stvari dešavale kroz cijelu povijest ljudskog roda (pogledajmo samo inceste u mitovima, ubojstva, prihvaćene pedofilije u starom Rimu, cijelu krvavu povijest ratovanja i barbarski srednji vijek). Što je to danas toliko drukčije? Apsolutno ništa. I dalje je na snazi prevlast budala, i ignorancija pametnih. Opet je bitnije biti bogat i moćan nego sretan i zadovoljan. Stremljenja su i dalje ista. Slava i novac privlače i zovu kao i govno muhu.

Uglavnom - od onog primata koji je toljagom utučenu ženu vukao za kosu u špilju, postali smo puno sofisticiraniji. Čovjek je bio i ostao ljenčina sa manama koje se ne trudi popraviti.

Post je objavljen 13.09.2007. u 12:52 sati.