Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samanthasmagicworld

Marketing

Dolazak u Hogwarts i upoznavanje!

''Samantha!!!!!!!!!!!!!!!!! Daj se pozuri!!!!!!!! Ideeemoooo!!'' to je bio moj tata. Vec sam pola sata provjeravala dal sam sve uzela i trcala sam do treceg kata (gdje je moja soba) i natrag u prizemlje, pa do treceg, pa u prizemlje...
Metla... Tu! Diamond? Tu. Stapic? TU!!!!!! Mislim da sve imam... Krecemo. Uf... Malo sam nervozna. Prvi dan u Hogwartsu. Nadam se da cu naci prijatelje...

Dosla sam do perona 9. A ja sam trebala na peron 9 i 3/4. Vidjela sam neku djevojku sa sovom i dva kovcega kako hoda prema pregradi i... prolazi kroz nju. ''A kako dolazis do tog perona?'' tata me upitao. ''Mislim da prodem kroz onu pregradu. Idem, uskoro polazi vlak.'' ''Da idem s tobom?'' ''Ne treba, hvala tata. Pozdravi mamu, pisat cu vam nakon prvog tjedna. Boook!'' Zagrlila sam ga i odjurila do pregrade. Prosla sam kroz nju. Na peronu je bilo desetak ljudi. To mi je bilo cudno. Odlucila sam upitati neku stariju gospodu koja je stajala sa strane. '' Oprostite, za koliko polazi vlak?'' '' Za 45 minuta, kao i uvijek.'' Znaci, dosla sam prerano. Usla sam u vlak i potrazila slobodan odjeljak. Skoro svi su bili slobodni. Otisla sam do kraja vlaka i usla u jedan. Nije bilo nikoga. Sjela sam.

*****

Proslo je pola sata. Vlak se poceo puniti. Neke cure su provirile u moj odjeljak, ali kad su vidjele da je zauzeto, otisle su. Minutu prije nego sto smo krenuli, dvije djevojke su usle i nakon sto su me pogledale, sjele su. ''Bok. Ti si nova?'' upitala me plava cura. ''Da. Dosla sam iz Francuske. Ovo mi je prva godina u Hogwartsu.'' ''Aha. Ja sam Ramona. Ramona Cavalier. A ovo je Ella Evans.'' pokazala je na djevojku duge smede kose. Kimnula mi je glavom. ''Drago mi je. Ja sam Samantha Leanne Dumbledore. Zovite me Sam.'' ''Dumbledore?!?! Pa onda si ti neka... unuka ili rodakinja Albusa Dumbledorea?'' ''Pa, cini se da ne. To sam i ja mislila, ali moji kazu da nisam.'' ''Cudno. To nije cesto prezime. A koji bi dom htjela biti?'' ''Pa... Koliko sam cula Gryffindori su najbolji. Ali neznam gdje ce me smjestiti. A koji ste vi dom?'' Prvi put mi je odgovorila Ella. ''Obadvije smo Gryffindor. 5 godina. Ti si isto peta ili?'' ''Da,'' odgovorila sam. ''Ella, pa ona ce biti s nama u spavaonici!'' tada se obratila meni ''Imamo jedno slobodno mjesto, tako da, ako zavrsis u Gryffindorima, doci ces u nasu spavaonicu.'' ''Super,'' rekla sam. Zaista mi je bilo drago sto cu bit sa dvije simpa cure. Dok smo se vozili do Hogwartsa dosla su kolica s hranom, pa sam ja kupila od svega po tri primjerka, i jele smo i pricale.

*****

Sve ce biti u redu. Ici cu u Gryffindor. Biti cu u spavaonici sa Ellom i Ramonom. Nadam se... Sama sebe sam ohrabrivala. Cekala sam pred velikom dvoranom da profesorica McGonagall ili kako se vec zove, donese klobuk i da me svrsta. Sva sreca nisam morala to napravit pred cijelom skolom.''Evo, stavite ga na glavu, pa ce on odluciti u koji cete dom ici'' prenula me iz misli prof. McGonagall. Stavila sam ga na glavu... Hmmm. Vidim brigu za bliznje osobe, veliku pamet i snalazljivost. Ali ste i vrlo marljivi... Mogli bi u Hufflepuffe. Opet, jako ste pametni i pristajali bi i Ravenclawima... Slytherini vas bas i nebi prihvatili. Ipak, mislim da je vasa hrabrost presudna. Stoga vas svrstavam u... GRYFFINDORE!

*****

Sjedila sam za stolom u velikoj dvorani. Za Gryffindorskim stolom. TO!! Pokraj mene je sjedila Ramona sa jedne strane, a Ella sa druge strane. Nasuprot mene je sjedila Ella. Ne, cekaj malo?! Ella sjedi pokraj mene... I nasuprot mene. Ramona je vidjela moj zbunjeni pogled i skuzila o cemu se radi. ''Heh, nisi jedina!'' pogledala sam ju. ''Sta?'' ''Kazem, nisi jedina. Svi se cude kad vide Kim i Ellu. Obicno upoznaj usamop jednu od njih, pa onda vide drugu. I svi imaj upogled kao ti sad.'' Nasmijala sam se ''Aha. I ona je s nama u spavaonici?'' upitala sam. ''Da.'' ''Jeste sve gotove?'' upitala je neka visoka djevojka duge, crne kose. '' Ajmo do spavaonica!'' ''To je prefektica,'' sapnula mi je Kim. Ili je to bila Ella. Nisam sigurna. ''Drago mi je, ja sam Kim,'' rekla je. ''Samantha Dumbledore,'' odgovorila sam, takoder sapcuci. ''Zasto sapcemo?'' upitala je naglas. Nasmijale smo se. Krenuli smo oprema spavaonicama. Tada sam ga ugledala. Visok, smede kose i prepreprezgodan. Zagledala sam se u njega. Ella je to primjetila. ''To je Edward. Zovu ga Eddie. U Gryffindorima je. Kao sto vidis jedan od najzgodnijih u skoli. Puno cura je ludo za njim. Ali trenutno ima curu. Ova prefektica sa crnom kosom. Neznam sta on vidi u njoj, ali... nije moja stvar, necu se mjesati.'' ''Da...'' promrmljala sam. Nisam mogla skinuti pogled s njega.

*****

U spavaonici smo skoro odmah isle spavati jer smo bile mrtve umorne. Sljedeci dan je protekao dobro, sva su predavanja lagana a pogotovo OOMS. Naime, vecinu carolija koju cemo uciti ove godine smo mi u Beauxbattonsu vec obradili. Jos bolje, mozda donesem nesto bodova Gryffindorima. Sto je najbolje, na skoro svim predmetima sam s Eddiem. Sad idem spavati. Vani pada kisa. Mene to ne uspavljuje, vec mi smeta. Kad bi bar prestala. Heh, upravo je prestala padati. Koja slucajnost. Mozda mogu upravljati kisom. Lol. Laku noc!

Vasa, Sam


Post je objavljen 13.09.2007. u 10:44 sati.