Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Sport u Pitomači

Rukometsport
Sa odigravanjem pripremnih utakmica za novu natjecateljsku sezonu započele su i rukometašice ŽRK «Pitomača». Nakon dva tjedna rada bez utakmica pitomačanke su u subotu gostovale u Virovitici, gdje su se susrele sa mladim rukometašicama ŽRK «Tvin Trgocentar 2» i odigrale neriješeno 25:25. za ŽRK «Pitomača» igrale su: Kovačić, B.Lovrin (2), I.Lovrin (8), Habijanić (3), Filipović, Begović (4), Kapitan (2), Petković (5), Janeš, Šipek, Siladić, Sabolić i Šimić (1). Pitomačanke u ovu sezonu kreću u znatno izmijenjenom sastavu, budući da su klub napustile Ines i Tea Kožarić zbog odlaska u ŽRK «Lokomotiva» Zagreb, Mirna Rončević vratila se u matični ŽRK «Tvin Trgocentar», dok je Katarina Šandor prešla u redove ŽRK «Đurđevac Laselberger-knauf». Radu kluba, kao igračka pomoć, priključile su se dvije iskusnije igračice koje su pauzirale proteklih sezona, Melita Brkić i Mirjana Turković, a veću minutažu u utakmicama III. HRL sjever i Međužupanijske lige Bjelovar, sigurno će dobiti i mlade Ines Siladić, Patricija Sabolić i Veronika Šipek. I idućeg tjedna nastavlja se sa odigravanjem pripremnih utakmica. U subotu, pitomačanke ugošćuju trećeligaša ŽRK «Daruvar», a u nedjelju su domaćini ŽRK «Veliko Trojstvo», članu Međužupanijske lige Bjelovar.
Nogomet - rezultatisport
Prošlog vikenda u Pitomači odigran je drugi po redu derbi susret prvenstvenog natjecanja IV. HNL sjever, podskupina B. Nakon nogometaša iz Virja, u četvrtom su kolu lige pitomačani ugostili nogometaše NK «Mladost» iz Molvi. U susretu bivših trećeligaša, pobijedili su pitomačani sa 3:1, ostavši tako u igri za sam vrh prvenstvene tablice. Strijelci za pitomačane bili su Štefanec, Zorić i H.Bedeković. Iduće kolo donosi gostovanje u Daruvaru kod istoimenog domaćina.
Drugi općinski predstavnik u ovom rangu natjecanja, NK «Croatia» iz Grabrovnice u ovome je kolu, gostovala u Čazmi kod nogometaša istoimenog kluba, gdje je poražena sa 1:4. Slijedeće nedjelje u Grabrovnicu dolazi vodeći NK «Kalinovac».

I sve ostale selekcije pitomačkog kluba ovoga su vikenda bile domaćini u svojim prvenstvenim susretima. Najmlađi su pitomački nogometaši, pioniri, jučer, u utakmicama 4. kola IV. HNL sjever, skupina B, također ugostili svoje vršnjake iz Molvi. Pitomačani su bili uspješniji od gostiju pobijedivši u kategorijama pionira U-12 sa 4:3 i U-14 sa 12:0, dok su najmlađi pioniri U-10 i njihovi gosti odigrali utakmicu bez golova 0:0. Kao i seniori, iduće subote u daruvar će i pitomački pioniri.

Pitomački kadeti i juniori niti u utakmicama 4. kola IV. HNL sjever, skupina A, za kadete i juniore, nisu došli do prvih prvenstvenih bodova. Kao domaćini ugostili su nogometaše NK «Mladost» iz Ždralova, a u oba susreta su poraženi. Kadeti sa 0:4, a juniori sa 1:7. Slijedeće nedjelje na redu je gostovanje u Varaždinu kod nogometaša NK «Varteks 2».

U nedjelju su uspješan nastup u trećem kolu II. ŽNL Virovitičko-podravske županije imali predstavnici naše općine. Nogometaši NK «Mladost» iz Starog Graca kao domaćini sa 2:1 pobijedili su nogometaše NK «BNK» iz Brezovice, dok je NK «Sloga» iz Kladara također kao domaćin, ali u Pitomači, pobijedila nogometaše NK «Rezovac» sa 1:0.
Pitomača.hr

Post je objavljen 12.09.2007. u 20:20 sati.