Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Branitelj mora iseliti iz darovanog stana

Obitelj Majsen, photo by Saša Alilović
Današnji tekst u potpunosti se uklapa u naziv ovog bloga, jer nema drugih riječi kojim bi se opisalo što jedan branitelj može doživjeti od „hrvatskog pravosuđa“. Tekst je objavio Jutarnji list, a ovdje ga prenosimo u cijelosti.

DARDA - Kada mu je u lipnju predsjednik Sabora Vladimir Šeks uručio darovnicu za stan, branitelj Marjan Majsen mislio je da je muka oko stana završena.

Međutim, nedugo nakon uručenja darovnice stigla je presuda Općinskog suda prema kojoj će Majsen biti izbačen iz darovanog stana. Njegov košmar počeo je povratničke 1997. kada se s dvije kćeri pokušao vratiti u svoj stan, ali je u njemu bila njegova prijeratna susjeda Vesna Polak.

Ona je 1991., kada je Majsen prognan, iz svog stana preselila u njegov. Od 1997. on je molbama i nagovaranjima pokušavao doći do svoga stana, ali Vesna Polak je odgađala izlazak. Kada je 2000. došao ponovno, susjedi su mu potvrdili kako se Vesna odselila u Majmok u Srbiji.

Tada je promijenio bravu i uselio se s dvije kćeri i unucima te dobio rješenje od Ureda za prognanike. Nakon pet godina stigla je tužba Vesne Polak u kojoj ga tereti da se bespravno uselio u svoj stan!?

Sud je presudio kako je Majsen smetao tužiteljicu u mirnom posjedu i bespravno se uselio. Nalaže da se mora iseliti do 25. rujna. - Isprva mi je tužba bila smiješna i nisam uzeo odvjetnika jer mi se činilo nemoguće da me netko tko pet godina živi u Srbiji izbaci iz vlastitog stana. Nemam kamo s dvije unuke i dvije kćeri - dodaje Majsen. Predsjednik Općinskog suda Zlatko Kajtar obrazlaže da Majsen nije na zakonom propisan način tražio da se tuženica iseli već je provalio u stan.


1997. Majsen se pokušao vratiti u svoj stan, ali u njemu živi susjeda koja se uselila ‘91

1999. podnosi tužbu radi iseljenja Vesne Polak, a sud presuđuje u njegovu korist

2000. dolazi u stan, a susjedi kažu da se susjeda odselila u Majmok u Srbiji. Mijenja bravu i useljava se s obitelji

2005. susjeda ga tuži da se bespravno uselio u svoj stan

2006. sud presuđuje kako je Majsen smetao tužiteljicu u mirnom posjedu stana

2007. nalog da se Majsen mora iseliti do 25. rujna


Post je objavljen 12.09.2007. u 09:23 sati.