Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/transmetropolitan

Marketing

Action man



-"Mama, hocu baš toga!" viknuo sam i pokazao na Action man-jungle special forces. Ali isti je kao i ovaj tu a gotovo dvostruko skuplji nije se dala majka. Ali mama, ovaj je jungle-task force, a ovaj special force. Kako možeš tvrditi da su jednaki?!
Majka je slegla ramenima i odvela me veselog prema pultu. Izvadila je karticu i platila.
Dobio sam svoga jungle speciala. Devetnaesti u kolekciji.
Ja sam Alex.Imam 9 godina, 19 action mana, 7 G.I Joe-a, 2 dr X-a, 2 X-ova pomocnika, 4 Kena, 5 Barbie i 2 Shelley.
Barbie lutke imam da Action Man-i imaju supruge, Shelley da imaju djecu, a Kenove da u mojim igrama budu obicni civili ili statisti. Jer ja znam da na svijetu nema grada ni filma u kome su svi muškarci zgodni i mišicavi.
Prvu Barbie kupio mi je tata. On se tada prije dvije godine nervozno smješkako trgovcu besmisleno objašnjavajuci kako kupuje Barbie mojoj maloj sestri za rodendan. Ja nemam sestru. Ali zato Action mani imaju žene.
Shelley mi služi samo u scenarijima u kojima bi dr. X oteo kci jednog od Action man-a (onoga koji bi taj dan imao glavnu ulogu) kako bi je onda on spasio iz X-ovih zlih ralja.
Kenovi do rucka uglavnom izginu u unakrsnoj vatri, a zna se dogoditi i da X potkupi kojeg Action mana i pretvori ga u zlocestog. TAj obicno bude jedan od onih ciji dijelovi nisu posve fleksibilni. Al se on naravno u kljucnom trenutku pokaje i baci X-a kroz prozor ili u bacvu sa radioaktivnim otrrovom. Doduše X se u sljedecoj igri vrati još gori i demolira bazu Action mana(koja obicno bude ispod stola) i rani Barbie, a iznervirani Action man krene u bešcutnu osvetu u kojoj X opet strada.
Kako sve ove igracke imaju odjecu koja se može svlaciti tako sam naucio puno o ljudskoj anatomiji.
No ni action mani ni Kenovi ni g.I Joe-ovi ni barbie ni shelley nisu izmedu nogu imali ono što sam ja imao. Pišulinca.
Nekoliko sam puta upitao mamu zbog cega je to tako ali su njeni odgovori redovno bili nedefinirani ili bi jednostavno skrenula s teme.
Uvijek sam htio biti baš kao Action man, i to sam govorio mami i tati, a oni su govorili kako moram jesti mrkvu i špinat i u školi ne izbjegavati tjelesni.
I sve sam to radio, i kupovao odjecu nalik na njihvu, i nosio action mana kod frizerke da mi napravi istu frizuru, ali sve dok je u mojim hlacama živio pišulinac ja nisam mogao biti action-man.
Teta je jednom imala operaciju. Lijecnici su joj odrezali slijepo crijevo.
Znam da je bilo negdje dolje, i pitao sam prijatelja iz razreda,dobro nije mi prijatelj ali je decko iz razreda koji mnogo zna je li pišulinac isto što i slijepo crijevo, a on je rekao da jest, i onda sam ga pitao bih li ja mogao odrezati svoje slijepo crijevo i on je rekao da bi, samo mi trebaju oštre škare i rakija.
Škare sam razumio ali rakija mi nikako nije bila jasna. On je to vidio na filmu.
Trebalo je mjesto gdje je bio pišulinac preliti rakijom kako bakterije ne bi pojele moj organizam.
Došao sam iz škole, otišao u podrum, uzeo tatine škare za živicu, iz mini-bara izvadio bocu s rakijom i otišao u podrum. Ponio sam još samo action mana da mi pravi društvo jer sam znao da ce boljeti, a kako oni nikada ne placu, znao sam da necu ni ja onda plakati.
Uzeo sam škare, zatvorio oci i cvrsto stisnuo. Krv je pocela curiti iz mog slijepog crijeva. Boljelo je. Vrištao sam kao lud, a onda je crijevo otpalo. Sam sam isti kao Actionman. On je samo buljio u mene.
Pogledao sam dolje i vidio krv. Mnogo krvi. Pao sam u nesvjest.
Probudio sam se u bolnici. Mama je plakala,a tata je pricao s doktorom.
Sad sam isti kao action man rekao sam mami. Ona je još neutješnije pocela plakati. Donestite mi Action mana u bolnicu šaptao sam.
Nema ih više sine. Nema više action mana.
Pridružio sam se majci u placu.
Prišili su mi moje slijepo crijevo. A action mane dali siromašnoj djeci.
Tada sam shvatio da su mama i tata pomocnici Dr X-a.
Osveta ce biti moja.


Post je objavljen 12.09.2007. u 00:30 sati.