Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/naturalisticki

Marketing

LOME-JELENJAK

U nedjelju, 9.9.07. smo se sujed i ja zaputili na 2 obližnja vrha, Lome i Jelenjak!
Saza do Loma je dobra, to je zapravo stara bijela cesta koja vodi do, sada već ruševine iz prvog rata. Koliko sam uspio saznati to je bila neka vojarna ili tako nešto, u službi vojske. Nakon završetka rata ljudi su demolirali kuću skinuvši crijepove, vrata..sve...sada je ostao samo kostur!


Odlične markacije su nas vodile dalje- k Jelenjaku! Odmah iza kuće, planinarska se staza pretvara u šumski put. Nisam mjerio vrijeme do Jelenjaka jer nas je zaustavila obavijest "Izvor pitke vode 2 min". Skrenuli smo sa staze i tražili izvor, koji se sakrio u dnu jedne ogromne jame čim se skrene sa staze. Spustili smo se dolje, prekrasan prizor. Izvor je mali, u špiljici a u podnožju jame osjeća se hladniji i friški zrak.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Na putu do cilja, Jelenjaka sreli smo jednu njivu, održavanu njivu te nam nije bilo jasno tko obrađuje zemlju tako duboko u šumi dok nismo sa strane vidjeli čeku! Saznao sam da je to "privatna" čeka!

Nastavili smo se penjati sada po šumi po jedva vidljivom stazi. Markacije su nas vodile! I došli smo na vrh. To je šuma, nema pogleda, košto smo očekivali! Upisali smo se u "knjigu gostiju" odmorili i krenuli nazad.
Zaboravih napisati da smo na putu do vrha došli na križanje gdje se ravno nastavlja prema V. Brgudu a lijevo se skreće za Jelenjak.
To je onaj duži put do Brguda što piše na tabeli kada se u Zvonećoj ulazi u šumu sa glavne ceste. Ako želite doći kraćim ne skrećete lijevo prema Lomama nego nastavljate ravno! (a to lijevo skretanje je nakon par stotina metara možda kilometar od ulaska u šumu).

Image Hosted by ImageShack.us



Evo par slika



Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us






Post je objavljen 11.09.2007. u 23:08 sati.