Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/takemefaraway

Marketing

....ne vidim smisao...

Danas sam imala blok sat vjeronauka. Doshla nam je nova profa tak smo prichali o planu i programu, i rekla je da chemo raditi sotonozam i egzorcizam. I poslije smo radili neke listiche s pitanjima.Ona nam je naravno rekla da je Bog dpbar, da je krshchanstvo dobro. Prichala nam je o stigmama, izlijechenim bolesnicima ... al meni to nishta ne znachi. Vishe u Crkvu uopche ne vjerujem , a u Boga...
Crkva ko Crkva mi nishta ne pretstavlja. Na misu idem kad sam kod bake jer oni svim srcem vjeruju u Boga, a kad sam doma, rijetko, skoro nikada jer .... Iz Biblije, Evandhelje i Poslanice si mogu doma prochitati, a propovijed mi se zbilja neda slushat jer mnogo puta nema nikakve veze s vjerom... I ima josh jedan razlog zashto izbjegavam mise. U crkvi sjede zhene i mushkarci koji na misi svaku svechenikovu rijech upijaju ko spuzhve, a chim izadhu iz crkve pochnu pljuvati po svojim susjedima, rodhacima ... . I smatraju se velikim vjernicima jer su svaku nedjelju u crkvi. Ispovjed mi je totalna budalashtina. Zar nekome moram isprichati sve svoje grijehe da bi me Bog chuo i da bih dobila odrijeshenje?? Pa, uchili su nas da je Bog svugdje, pa ako mi dodhe mogu se ispovijediti u svojoj sobi, ali svechenik to neche priznati. Svechenike ko svechenike ne poshtujem neshto previshe. Kako u povijesti uchimo civilizacije, sve vishe pochinjem shvachati kako je krshchanstvo bazirano da poganskim obichajima, a same pogane su protjerivali i zabranjivali im to. Shto je zapravo u krshchanstvu originalno??!
Da bi mladi dobili sakramente, mladenci se vjenchali a mrtvaci pokopali treba dati lovu svecheniku da onih pola sata svog dana odvoji za obichne laike koji su il u srechi il u patnji! Ne vidim smisao te vjere.
Papa, unatoch porastu spolnih bolesti u cijelom svijetu, ne odobrava prezervative. Svechenici, mushkarci, brane pobachaje. Krshchanstvo je oduvijek bila mushka vjera. Samo mushkarci mogu biti svechenici, Bog je poslao sina a ne kcher, ...
Mnogo mojih vrshnjaka ima slichno mishljenje. Mozhda Crkva nebi gubila mladezh da nije toliko ushtogljena i ima barem malo nekakvog duha u tim misama a ne da su to nabubane pjesme i molitve koje ljudi ko zombiji svaku nedjelju ponavljaju!

Post je objavljen 11.09.2007. u 22:17 sati.