The Murderer,slytherinbitch.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slytherinbitch

Marketing

The Murderer

*Ubojica*



"Ti si ŠTO?!?!" viknula sam na Libby toliko da se Njofra (Zabinijev pas) sakrio ispod stola i, doslovno, pokrio glavu šapama. Svi su gledali u mene.
A kako sam se ja osjećala? Pa...osjećala sam se ljutito. A to sam i pokazala.
"Ti si vampir?? Koliko dugo??" upitala sam Libby gledajući je u oči. Ali nisam je mogla gledati dugo jer sam osjetila jako peckanje u očima, stoga sam skrenula pogled.
"Vampir s-sam sve ove godine.." tiho je izustila i šmrcnula.
"Čekaj, da ja ovo shvatim...Ti si VAMPIR sve ove godine, ali nisi nam to rekla?? Pa kakva si to prijateljica onda!?" urlikala je Aqua. I ona je bila vidno ljutita. No ni Merry nije bila ranodušna.
"Kako možeš?? Mi smo ti, kao fol, trebale biti najbolje prijateljice! E, pa sad smo ti bivše najbolje prijateljice!!" Merry će.
"Ja...bojala sam se vaše reakcije. Ali znala sam da ću vam kad tad morati reći. I odlučila sam se za danas." tužno kaže Libby. U očima su joj zablistale suze.
"Zašto baš noćas?" pitala sam ju, tobože smireno. "Zapravo, vrlo je jednostavno. Ali, to je malo duža priča.." započela je, a svi smo istinktivno posjedali na pod. Neki malo dalje, kao Alex, Nicky, Zabini i Draco, a drugi, pak, odmah ispred nje kao Merry, Aqua i ja. Tako smo sjeli i u iščekivanju gledali u Libbs.
"Oh..Dobro." reče ona pomalo iznenađeo ali i s daškom radosti u glasu. "Ispričat ću vam sve. Ufff..odakle da počnem??". "Najbolje od početka." rekosmo Merry, Aqua i ja uglas.
"O.K. Ovako.." započne Libby "Dok sam još bila još malena, mene je ugriza vampirica po imenu Delilah. I, od početka, bilo je očito da ću i ja postati vampir. Kako su to moji roditelji znali, otišli su k..Dumbledoru." tu je malo zastala i čekala našu reakciju. Pošto nitko nije rekao ni riječ, nastavila je. "On je napravio napitak koji se pije jednom mjesečno, a radi se kad je pun mjesec. Zahvaljujući tom napitku, ja se nikad nisam potpuno preobrazila u vampira. Jest da sam imala dugačke očanjake i želju za krvlju, ali to je bilo samo noću pa ionako niste ništa vidjeli. Ali nisam pila samo taj napitak zvan 'Semivamp', što znači Poluvampir. Pila sam i napitak koji za sad nema ime, a zna ga spraviti samo Dumbledore. Napitak da mogu normalno izići na sunce bez da isparim ili se spržim!" nasmije se. Mi smo samo ćutke gledali u nju. Kad je shvatila da se nitko ne smije, nastavila je pripovijedati.
"Ali stvari su se zakomplicirale." objavila je tužnim glasom "Taj napitak koji pijem da se potpuno ne pretvorim u vampira djeluje samo ovaj mjesec. A danas je 30.09. Što znači, od sutra navečer ja postajem pravi vampir." završila je.
Mi smo je gledali u nevjerici. Alex, Nicky i Zabini su promrmljali da su umorni i otišli u svoje spavaonice. Draco je htio ostati, no ja sam mu dala znak da ode, pa je otišao io on za njima. Ostale smo samo nas četiti: Aqua, Libby, Merry i ja.
"Žao mi je." prekine tišinu Merry. "Ja...Stvarno mi je žao." reče i pogne glavu.
"I meni je žao, Libbs. Što sam se tako izderala na tebe." nadoda Aqua. Sve tri su buljile u mene. Znale su da sam preponosna da bih rekla da mi je žao. I bile su u pravu.
"Ja.." počela sam "Op-- eto rekla sam.." izmrmljam nešto što je trebalo ličiti na 'Oprosti', ali, izgleda da je Libby i to prihvatla.
"Uh, što sam umo--umorna!" zijevne Aqua. "Idem leći. "Ka-la vam noć!" "Ma mogla bi i ja otići polako..Sutra je velik dan..ovaj..McGonagallica ispituje Preobrazbu." reče Merry nerazgovijetno i ode prema spavaonicama.
"Da, Merry ima pravo" rekoh gledajući za njom "Sutra ispituje Preobrazbu, a već je kasno. Pa, idem i ja za njima." "A ne nećeš." propiskuta Libby "Nećeš se tako lako izvući!"
"Ma koji vrag..?!" frknem na nju.
"Meg, moraš mi nešto obećati. Ja sutra postajem prava vampirica i ne isključujem mogućnost da vas mogu ugristi. A to nipošto ne želim. Moraš mi obećati, da ako napadnem svoje prijatelje..." govorila je tiho i usporeno. Kao da nešto objašnjava teže retardiranoj osobi. A ja sam bila vrlo blizu.
"Ako napadnem svoje prijatelje, ti...moraš me ubiti."

*****************

"Daj, Meg!" nagovarao me Draco. "Ajmo se ljubiti!"
"Sveti Isuse Kriste, Draco!! Ne možemo se ljubakati usred Binnsova monotonog predavanja!" kažem mu ja iznervirano. "Ali meni je dosadno!!" puhne on. "A meni kao nije?! Osim toga, misliš li da je meni do ljubakanja nakon onog sinoć?!!" izderala sam se nasred učionice. Svi su gledali u mene, čak je i Mutnjakuša prestala pisati bilješke i zagledala se u mene.
"Imate problema, gđice Fitzgerald?" upita me Binns kao da me pitao koliko je sati. 'Imam ja probleme kakve ti u životu nisi imao' htjela sam odgovoriti ali sam samo uzela stvari i izletjela iz učionice praćena pogledima. Izašla sam i otišla iza one stare vaze koja mi je postala utočište.
"Ufff, kreten jedan.." puhne. Odjenom primijetim malecki papirić kako se polagano spušta kraj mene, lebdeći. Uhvatim ga rukom i pročitam.
Zabranjena šuma, večeras u 22h.
To je bilo sve što je pisalo na njemu. Naravno da ću otići tamo večeras.

--NAVEČER--

Skrivena pod očevim starim plaštem nevidljivosti, stajala sam ispred Zabranjene šume. Moj sat je otkucao točno 22 sata.
Iza sebe začuh kretanje, okrenuh se ali ne vidjeh nikoga.
"Draco, jel ti to mene špijuniraš?!" izvučem glavu i upitam nevidljivog Draca. "Ja tebe?! Prije bih rekao da ti mene špijuniraš!" nakezi se on.
"Ček, ček, ček.." čujem Zabinijev glas. Stajao je iza Draca, no on je bio potpuno vidljiv jer nije imao plašt. "Nije valjda da ste i vi dobili onaj glupi papirić?" "Izgleda da jesmo." rekoše Alex i Nicky uglas.
"Zar i vi?" došle su Aqua i Merry. "Očito smo svi iz 'Veličanstvene Osmerke' dobili taj papirić. Osim..ajme, ne!" sinulo mi je. "Libby nam je poslala te papiriće! Ona nas namjerava napasti!!" kriknula sam. "Sranje!" kaže Zabini. "Ajme, što ćemo sada??" nervozno počnu skakutati Alex i Nicky.
"Samo stojte mirno i ništa vas neće boljeti." reče glas koji sam poznavala. I to dobro. Libbyn glas.
"Libby, nemoj!!" uzviknu Aqua i Merry istovremeno.
"A ne. Ja sam ovaj trenutak čekala već predugo. I sad je kucnuo čas!" vikne Libby i skoči prema Aqui. Nisam se dugo premišljala.
"Avada Kedavra!!" viknula sam, a mlaz zelene svjetlosti pogodi Libby ravno u leđa. Na trenutak je lebdjela u zraku, a iz njenog tijela su isijavale zelenkaste zrake. Izgledala je tako spokojno, sve dok , uz glasan tresak, nije pala na mokro šumsko tlo.
"Ti..ti..Meg..!" pokuša izustiti Merry, ali nije joj išlo.
"Meg, ti si mi..spasila život." u nevjerici reče Aqua.
"Ne..ja sam..UBOJICA." rekoh, okrenuh se prema dvorcu i stanem trčati.

Image Hosted by ImageShack.us



novi post. tužan, mračan, tajnovit, mističan..kako hoćete.
zašto sam ga napisala ovaku usrid tjedna? zato jer je danas poseban dan za mene.
DANAS MI JE ROĐENDAN!!
prije petnaest godina, na današnji datum rodila se curica (koja je već sada curanaughty) po imenu...ma kao da je važnosmijeh.
uglavnom, rođendan ću proslaviti sama sa svojim 3 best frendicama, i to mi je dovoljno.
nadam se da će vam se post svidjeti, ako ne...bar se pretvarajte da vam se sviđazubo jer mi je rođendanfinoparty!
ajme, baš mi je kjut ovaj smajlićfinofinofinofino
kissam vas sve!!mah


Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 11.09.2007. u 20:04 sati.