Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kajla

Marketing

Oj rečenico što u oko mi upade...

nego (volim ovako početi kad nemam razlog za pisanje), zamislio sam gledajući u jednu sliku i naslov te slike ...
na slici sjedi zgodna djevojka s osmijehom i gleda u fotoaparat. djevojka je djelomično naslonjena na zid i oko nje su razbacane boce kojekakvih alkohola a slika se zove "CUGANJE NA PLAŽI PRIJE IZLASKA".
po čemu je sad ovo nesto posebno da bi moglo zaokupit pažnju nekoga...
prvo sam iz zajebancije napisao ovo kao komentar

- cek.. cuganje na plazi prije izlaska? izlazite u more? inače u iz mora se uglavnom izlazi al u obrnutom smijeru.. ne mosh ni reci "idemo ući u kopno" jel? hmm o ovom bi se dalo razglabat.. aaa sad mi je palo na pamet.. "cuganje na plazi prije izlaska" znaci da vi cugate na plazi prije nego što ste izašli iz vode? fizički nemoguće biti na 2 mjesta istovremeno jer ako si u vodi nisi na plaži i obrnuto...

a onda mi je na pamet pala jedna sasvim druga stvar.. riječ IZLAZAK...
mislim da je riječ izlazak prije nekog vremena značilo nešto sasvim drugo..

NEKADA
Izlazak je bio ono nešt za šta se živilo cijeli tjedan, to jedna večer (subotnja večer) koje ti roditelji dopuste da ostaneš vani u gradu do nekog određenog sata kad i se trebao vratiti. Izlazak je nastupao onog trenutka kad si prešao prag svojih kućnih vrata i kada si došao do te daljine da više ne čuješ mamu kako govori "pazi se, ne sjedi na hladnom, ne ostavljaj čašu stavit će ti drogu". ekipa se nalazila sa užitkom, jer je to bilo ono jedno jedino okupljanje izvan školskih aktivnosti i to čak po noći. Izlazak je često bio lunjanje gradom "gledanje koga ima vani" i mozda tu i tamo pokoja čaša alkohola.. u bircu je to skroz bilo drukčije, glasna muzika, svijetla blicaju i onda ti to ostane u pamecenju..

DANAS..
e tu sam se zapitao nakon onog naslova slike "cuganje na plaži prije izlaska".. dakle jasno je da se cuganje na plaži ne smatra izlaskom. Iza djevoke koja sjedi jasno se mogu razaznati deseci ispražnjenih boca alkohola. To vjerovatno dođe kao "večera" ili nešto.. jer danas ne možeš izaci NE-pijan van.. sta ce ljudi mislit o tebi? ako ne piješ znači da si se napio dan ranije (što se uvijek vidi) ili da piješ antibiotike što znači da si bolestan. Zašto bi se itko družio s tobom ako si bolestan.. tko zna kakvu bolest imas i zato bolje ako pijes antibiotike nemoj ni ici van osim ako ne namjeravas uz njih piti i alkohol.. no to nije zdravo.. kazu neki..
dakle izlazak počinje zapravio tamo kad ulazis u neki birc, disco ili nest.. mislim glupo je ulazak u bric nazvati izlaskom.. jel?

- halo, gdje ste?
- hej ćao, izašli smo van, taman ulazimo u birc, dođi brzo..
- sta me jebeš, jel izlazite ili ulazite??


moze se reci da zvuči kao "pokvareni telefon"... kako da stranac ovo razumije?
ili npr. IZLAZIMO VAN... izađeš van, znači izlazis van da nisi unutra i onda odes u opet uđeš u neki bric.. i upet si unutra.. kako bi se onda povratak oko 5ujto nazvao? izlazimo iz birca.. isto znači kao "izlazak van"? a ne mosh reći ni da ideš napolje.. na koje polje ideš? kupreško? kupreško je polje uzorano - reče Thompson.. kud ces na uzorano polje bzvz samo ces zablatit sve a sređivao se tako..
danas... danas je svaki dan izlazak i izlazak se uglavnom smatra izlaskom ako je provod bio dobar - znači puno alkohola do besvijesti (al nitko nejde ni van da bi se samo napio) barenje, sex a nekima i razbijanje.. - jesi izašao gdje za vikend? - ma nisam.. bili u gradu bilo bezveze...
idem izaći i ja... izlazim iz kompa..

by wedranowski

Post je objavljen 11.09.2007. u 17:32 sati.