Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing

Birokracija II..iliti...povratak ratnika :D

Najdraži moji, ako vam se da, a niste, molim da prvo pročitate ovaj postić o birokraciji: Birokracija opet...iliti...., a tek onda krenete čitat dalje :) Hvala!

****

Znate li osjećaj kad ušećete u gruntovnicu oderđenog dana i sata i prvo probate na ulazu vidjeti jesu li vam napokon napravili dokument koji trebate, a tamo vam kažu da je vaš zahtjev odbijen! Dakle, u petak kažu dođite u ponedjeljak, ulovite šeficu i riješit ćemo sve, a u ponedjeljak vam je zahtjev odbijen! I nekoliko će ljudi izgubiti puno novaca zato, ali ko da je birokraciju to briga..

Ipak ostajete hladni, idete na šalter za žalbe, a tamo vam žena veli da je predmet riješen! Ne odbijen već gotov, riješen! I pošalje vas u red 'd'.

Dolazite na red u redu 'd'. Vaš zahtjev je u postupku! Tri šaltera, tri statusa! Informatičar ste i smijete im se u brk. Oni vam vele da sjednete i da će se to riješiti, Sjedite stotinjak minuta, stiže pet debelih ofucanih knjiga. U dvadeset i prvom stoljeću četiri žene počinju mahnito kopati po raskupusanim knjigama. "To smo vratili iz uveza samo zbog Vas!" - reče vam jedna od njih.

Pola sata kasnije iz računala izlijeće papir koji je ovih dana bio predmet svih vaših želja snova i nadanja. Ne osjećate ništa posebno.

Izlazite iz gruntovnice. PTSP će doć tek puno naknadno...


Vaš Ddadd :)

Post je objavljen 11.09.2007. u 17:06 sati.