Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Na Vinkovačkim jesenima očekuju 70.000 posjetitelja

Na vrhuncu manifestacije u nedjeljnom mimohodu prodefilirat će članovi čak 75 folklornih društava iz Hrvatske, a među njima i gosti iz BiH i Njemačke

Image Hosted by ImageShack.us


VINKOVCI - Grad na Bosutu i 42. put postaje pozornicom hrvatskog folklora jer će Vinkovačke jeseni do 16. rujna okupiti čak 8000 sudionika iz svih krajeva Hrvatske, a tu manifestaciju tradicijske kulture pratit će, prema očekivanjima, oko 70.000 posjetitelja.

Ovogodišnje izdanje “Jeseni” odvija se pod motom “Jesen stiže, kukuruzi zlate”, pokroviteljstva se prihvatio premijer Ivo Sanader, a na svečanosti otvorenja u petak 14. rujna na pozornici pored “lampe nared Vinkovaca” mogla bi biti nazočna i trojica predsjednika - Republike, Sabora i Vlade.

- I ove će se jeseni Slavonija pokazati u svojoj svojoj ljepoti, a Vinkovci svojom gostoljubivošću brojnim posjetiteljima, siguran sam, ostati u lijepoj uspomeni - kaže vinkovački gradonačelnik dr. Mladen Karlić.

Vinkovci će, osim starih slavonskih običaja čuvanih od zaborava, prikazati i brojne druge sadržaje kroz 50-ak gospodarskih i kulturnih, ali i sportskih i zabavnih priredbi koje se popratno održavaju tijekom 10-ak dana.

“Jeseni” su i službeno otpočele folklornim večerima koncem prošloga tjedna, a na pozornici u šatoru na Trgu Vinkovačkih jeseni izmjenjuje se tijekom sedam uzastopnih večeri 58 odraslih i 28 dječjih kulturno-umjetničkih društava s područja najistočnije županje. Svečanost otvorenja odvijat će se po scenariju Ane Cvenić, uz nastup poznatih glumačkih i glazbenih imena.

Iste su večeri i “Šokački divani”, a subotnja večer rezervirana je za državnu smotru hrvatskog izvornog folklora kada će pred publikom nastupiti “najbolji od najboljih” - 14 izabranih KUD-ova iz raznih krajeva Lijepe naše. U nedjeljnom mimohodu, kao najznačajnijem dijelu manifestacije, ulicama Vinkovaca odjeveni u ruho svoga kraja prodefilirat će članovi čak 75 društava iz Hrvatske, a među njima i gosti iz BiH i Njemačke.

Piše: Sanja Butigan
Foto: Damir Glibušić/CROPIX

IZVOR:www.jutarnji.hr

Post je objavljen 11.09.2007. u 12:28 sati.