Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teich69

Marketing

Tko voli, sigurno je barem malo ljubomoran...

...no pitanje je koliko smo zapravo ljubomorni.

Postoje različite vrste ljubomore. No ja bi se osvrnula na ljubomoru u vezi. U svakoj je vezi prisutna ljubomora. Netko je manje ljubomoran, netko više. Ljubomora je vrsta straha da će nas naša voljena osoba prestati voljeti zbog nekog drugog ili da će nekog drugog voljeti više nego nas.

Moje je mišljenje da neka doza ljubomore mora postojati. Ne bi nam bilo svejedno da nas ljubavni partner guši svojom ljubomorom, a opet nije dobro da je istom sve ravno. Moram priznat iz vlastitog iskustva, da ova prva solucija baš nije ugodna, a ovaj drugi primjer još nisam doživjela, na sreću.
Ono što me najviše smetalo kod pretjerane ljubomore jesu scene koje mi je tadašnji dečko priređivao. Nisu bile ni malo ugodne i izazivale su ogovaranja. Izlasci su mi se sveli na minimum, ali ne zbog toga jer nisam smjela izać, već zbog toga što nisam imala snage za neku novu scenu. Jednostavno nisam mogla više podnjet da mi netko visi za vratom i sramoti me u ionako malom mjestu.
Posljedica je bila prekid koji isto tako nije bio previše ugodan.

Što misliti o partneru koji nikada ne pokazuje ljubomoru i koji je flegma na sve!?

Da li je tom čovjeku uopće stalo do mene?!
Voli li me uopće!?


Image Hosted by ImageShack.us


No ipak, ne postoji čovjek koji barem malo nije ljubomoran, samo to ne pokazuje u tolikoj mjeri kao neki.
Ljubomora može nastati kao posljedica nepovjerenja u vezi, a vrlo je često uzrok svađa između partnera. Isto kao i ljubav, ljubomora nas lako zaslijepi, pa neke stvari ne vidimo onako kako one zapravo izgledaju.


Image Hosted by ImageShack.us


No koliko sam ja ljubomorna!? Moram priznati da sam dosta ljubomorna. Čak i previše nego što bi trebala biti. Mogu reći da je ljubomora uzrok mog promjenjivog ponašanja jer me čini nervoznom i čangrizavom. Zato često širim negativnu energiju oko sebe. Da ne spominjem da ne spavam ni ne jedem kad sam nemirna.
Smatram da smo u sadašnjoj vezi i ja i dečko podjednako ljubomorni što meni odgovara, jer znam da mu je stalo do nas.
Pozdrav!

Post je objavljen 10.09.2007. u 22:29 sati.