Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogtemazo

Marketing

Zakon o parkiranju za male aute

Fićo i Peglica su auti kojima bi trebalo zabranit parkiranje na javnim parkiralištima. Totalno mi sjebu koncepciju svako večer kad se vraćam doma posle 9. Parkiralište u mojoj ulici je toliko krcato da sam jedno vrijeme intenzivno razmišljao nabavit ono vitlo sa sajlom i prišarafit ga na prednji branik kao što imaju oni terenci što se vuku po džunglama i močvarama. Tako bi u slučaju gužve jednostavno sajlu prebacio preko stupa ulične rasvjete i jednim stiskom na gumbić u roku minute doveo auto u viseći položaj, da se njiše poput čarapa na štriku. U slučaju južine ili ljute bure, zadnji desni kotač dodatno bi privezao uz stup da mi ne bi pituru orusalo.

Di se tu uklapaju fiola i pegla? E pa fiola je tako maleni auto u odnosu na ove novijeg datuma, da kad se frajer parkira u nizu nosom prema unutra, ode toliko duboko do onog kanala s travicom da iza njega praktičiki može stat još jedan omanji auto. I tu onda dolazim ja na scenu, istegnutog vrata optimistički skeniram situaciju na parkingu spreman na pedali gasa poput kobre uletit na prvo i vjerojatno jedino prazno mjesto. Ako ga ima. I onda onako pod 45 stupnjeva kako se klizim kroz središnji dio parkirališta, ugledam prazno mjesto!!! Srce zatrokira, pa veselo poskoči, noga refleksno silovito ugnječi gas, i skupa s njm počupa bočni tapicirung koji je samo zataknut ispod plastike mosta mjenjača, i čeka bolje dane da to jednom stvarno i zalijepim kako spada. Gume škripe, dok motam volan cedeji jedan po jedan slijeću na pod kod suvozača..... i tada nastupi nagli šok! Ružna mala rebrasta guzica bijele ruzinave fiole odjednom se ukaže na mom parkirnom mjestu, i to u trenutku kada sam gotovo već uletio unutra, i sam bog ju je spasio jer bi je inače izbio preko kanala zelenila napred u pičku materinu preko ceste pa u vrt babe Vidosave kroz njene brižno njegovane zimzelene penjačice.

Ništa. Odustajem i stavljam na spisak još jednu natuknicu u zakon koji će stupit na snagu kad postanem svjetski vladar. Fiole i peglice će se morat zadnjim krajem poravnavat s ostalim vozilima na parkingu kako bi bili lako uočljivi.

Post je objavljen 10.09.2007. u 22:20 sati.