Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/snoopi

Marketing

Nastavak 9

Letjeti na leđima tih divnih stvorenja bilo je najljepše i najčarobnije iskustvo koje su cure da sada doživjele. Bilo je ugodan osječaj vjetra koji struji kroz kosu, pogled na ptice kako lete pored njih, kako se sudaraju s oblacima i prolaze ispod žica. To jednostavno klizanje bilo je vrlo opuštajuće. Jedino na što su se teže navikle bio je pogled prema dolje. Pogled na Zemlju koja se doimala tako daleko i tako neprivlačno oštro kada su prolazili iznad stjena, a opet, tako privlačno mekano kada su lebdjeli iznad jezera.

Prvi dani putovanja protekli su u idiličnoj atmosferi. Dobro su se zabavljali, bili su lijepi i topli sunčani dani. Kupali su se u jezerima, spavali na livadama, hranili se raznim bobicama koje su našli u šumi....................... Ali nakon par dana, već im je bila muka od jagoda, borovnica, malina, jabuka, kruški, lješnjaka i ostalih šumskih plodova. Zaželjele su se nečeg punijeg, ali nisu si to htijele priznati. Samo im je laknulo kad su ugledale prve znakove civilizacije. U jednom trenutku, ispod njih su se našla polja raznih usjeva, a u daljini su se nazirali i krovovi kuća. Mora da je to bilo neko selo.

Konji su skreuli u šumu i tamo se prizemljili.

- Zašto smo ovdje stali? Zašto ne idemo do onog sela? - iznenađeno upitaše cure.
- Prije nego dođemo do tog sela, moramo vam nešto reći. Ovdje ste u potrazi za svojom pravom ljubavi. Nju možete naći jedino ako putujete kao vi, a ne kao vjesnice proljeća. A u ovim krajevima svi znaju da proljeće putuje na letećem bijelom konju koji govori. A ovdje nema puno letećih konja koji pričaju. Takvi su na dobroj cijeni na crnom tržištu. Zato je za sve nas puno bolje da nitko nezna da mi možemo letjeti i da govorimo. Vi ćete ostati inkognito, a mi nećemo biti u opasnosti da nas netko ukrade. - odgovoriše im konji.
- A što da im kažemo ako nas netko pita tko smo i odakle smo došle? -
- Kažite im istinu: kažite kako se zovete i da ste došle iz dalekih zemalja i da ste putnice koje ne poznaju ove krajeve. Tu ste slučajne putnice. Nitko vas neće više ispitivati. Nikad nije. -


Post je objavljen 10.09.2007. u 21:31 sati.