Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whiskybar

Marketing

Crkvena proturječja

Je, kratak post, ali morao sam. Dakle....

Danas čitam u novinama kako se Bozanić zalaže za to da se što veći broj mladih usmjeri prema duhovnim zvanjima, a pred neki dan se papa zabrinuo nad demografskom slikom Europe i pozvao mlade neka rađaju djecu.
Sad, ako velik broj mladih ode u svečenike, odnosno ako se ostvare najidealnije želje crkve za novim svečenicima, kako će to doprinjeti europskoj demografskoj obnovi?
Očito da crkva ima jako proturječne želje ili to proturječje želi ukazati da crkva planira ukidanje celibata?
Teško, bolje objašnjenje tog kao i bilo kojeg proturječja jest to da crkva cijelo vrijeme priča besmislice i njezini stavovi uopće nisu u skladu sa stvarnim svijetom, budući se sama crkva smatra nečim većim od ovoga svijeta.
Zato i njezini biskupi pa i njihov vođa melju besmislice, koje to nisu ako se uspoređuju s crkvenom doktrinom, ali kada se pokušaju primijeniti na stvarni svijet otkrivaju se kao prave pravcate besmislice.
Stoga ne znam čemu ta težnja domaćih medija da se prati svaki korak nekog crkvenjaka i da se njihove riječi uzimaju kao važne, a da se sama crkva predstavlja kao nekakav moralni pa čak i znanstveni autoritet.
Crkvi nisu pomogli ni skolastički logički virtuozi jer je njihova logika neprimjenjiva na stvarni svijet, a jedino vrijedi unutar crkvene doktrine. stoga su i mogli pomoću svojih silogizama optuživati i ubijati žene zbog vještičarstva, dokazivati da je zemlja ravna.
Uglavnom jedna povijest besmislica.


Post je objavljen 10.09.2007. u 14:37 sati.