Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

HDZ-ovac Franjo Lucić suočen s novom optužnicom

Franjo Lucić
Čini se da slučaj pronevjere novaca iz programa namijenjenih braniteljima nisu jedine kriminalne radnje za koje se tereti istaknutog HDZ-ovca i gradonačelnika Pleternice, Franju Lucića. Naime na našu e-mail adresu stigli su novi dokumenti koji optužuju Franju Lucića i Ivana Pišmiša za nezakonite radnje oko izgradnje i korištenja športske dvorane Osnovne škole u Pleternici.

Kako se može vidjeti iz optužnog prijedloga (možete skinuti ovdje) i dopune optužnog prijedloga (kojeg možete skinuti ovdje) Franjo Lucić kao gradonačelnik Pleternice i Ivan Pišmiš kao ravnatelj Osnovne škole Kaje Adžića iz Pleternice, sklopili su protuzakonito ugovor kojim se iznos vantroškovničkih radova na izgradnji športske dvorane pri osnovnoj školi Kaje Adžića povećavaju za 2.744.000,00 kuna i da cjelokupni iznos ide na trošak grada Platernice, a da pri tome povećanje troškova nisu odobrile za to ovlaštene osobe i nije opravdano nikakvom valjanom projektnom dokumentacijom, da ne postoji suglasnost osnivača Požeško-Slavosnke županije, kao niti suglasnost Školskog odbora Osnovne škole Kaje Adžića. Iz dopune prijedloga optužnice također se vidi da je drugookrivljeni ravnatelj škole, Ivan Pišmiš, na osnovu nezakonito sklopljenog ugovora obavijestio tvrtku Erkon d.o.o. koja obavlja poslove nadzora izgradnje športske dvorane o izmjeni projektne dokumentacije iako za to nije dobio suglasnost od osnivača Požeško-Slavonske županije.

Izmjene o kojima se radi su izgradnja fitnes i teniske dvorane. Prema ugovoru koji se nalazi uz optužni prijedlog, sklopljenim između grada Pleternice zastupan po gradonašelniku Franju Luciću i osnovne škole zastupanoj po ravnatelju Ivanu Pišmišu, grad Pleternica dobiva na korištenje sportske dvorane na rok od 99 godina i da pri tome nije dužan niti ulagati niti plaćati troškove održavanja. Takav ugovor protivan je Ugovoru o sufinanciranju izgradnje građevine športske dvorane koji je zaključen još 11. Veljače 2005. godine i također se nalazi uz optužni prijedlog.

Osim očitog protuzakonitog potpisivanja gore navedenih ugovora, čini se da je namjera bila i ustupanje na korištenje gradu Pleternici sportskih objekata pod vrlo nepovoljnim uvjetima za osnovnu školu te izvlačenje materijalne koristi iz tih građevina uz nikakvo ulaganje. Naime tim ugovorima grad Pleternica bi dobio pravo raspolaganja objektima na rok od 99 godina bez ikakvih obaveza i pod uvjetima kakve grad Pleternica postavi sam sebi postavi.

Drugim riječima grad bi bez problema fitnes i tenis dvoranu mogao dati na upravljanje kakvom „odabranom“ trgovačkom društvu koje bi onda naplaćivalo korištenje tih objekata i tako stvaralo enorman profit bez ikakvih ulaganja, dok bi osnovna škola plaćala režije i brinula se o stanju objekata slijedećih 99 godina. Zgodno, zar ne?

Post je objavljen 10.09.2007. u 09:18 sati.