Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Prvi vikend 42. Vinkovačkih jeseni

Započela 42. najznačajnija hrvatska manifestacija folklora pod pokroviteljstvom Večernjeg lista

VINKOVCI - Više od 12.000 sudionika i posjetitelja nazočilo je Dječjim vinkovačkim jesenima održanim ovoga vikenda u sklopu 42. po redu najznačajnije manifestacije folklora Hrvatske, kojoj je glavni medijski pokrovitelj Večernji list. Oko 2200 mališana prošetalo je ulicama grada odjeveno u narodne nošnje uz pjesmu ples i dječju igru.

Kušec opet gostovao
Ukupno 55 dječjih folklornih skupina sudjelovalo je u svečanom mimohodu koji je nastavljen drugim dijelom međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina, u okviru koje se tijekom dva dana predstavilo 17 dječjih skupina uz već tradicionalno dragog gosta Dječjih vinkovačkih jeseni Mladena Kušeca. Za kraj razigranih Dječjih vinkovačkih jeseni održan je i koncert Jacquesa Houdeka na kojega su okupljeni čekali više od sat vremena.

– Međužupanijska smotra pravi je put k priznanju rada iskusnih starijih poznavatelja folklornog izričaja, ustrajnih u radu s mladima – istaknuo je voditelj Dječjih vinkovačkih jeseni Dario Grčić. Folklorne večeri svečano je otvorio župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, ističući kako po 42. puta folklorne večeri pokazuju svoju istinsku snagu te su poticaj za jače stvaranje i plasiranje autohtonih proizvoda i tradicijske kulture u cijeloj Europi.

Poticaj za dalje
– Gledajući ovu mladost, svi su zainteresirani i svi žele pokazati svoje umijeće, što je poticaj za dalje. Njihovu izvedbu ocijenit će prosudbena komisija te sve učiniti da svaka njihova riječ bude poticaj za dalje. – Veselimo se, otvorimo srca za sve goste koji žele uživati, idemo stvarati jači folklor, jaču tradiciju, jaču pjesmu, družimo se i otvorimo naša srca za sve naše goste. Uživajmo zajedno i neka krene tambura i pjesma – istaknuo je župan Galić.

Folklorne večeri održavaju se svaku večer od 19.00 sati, a tijekom proteklog vikenda predstavilo se čak 11 dječjih folklornih skupina te 27 skupina odraslih.

utor Mirjam DRAŽIĆ-KARALIĆ
IZVOR:www.vecernji.hr

Post je objavljen 10.09.2007. u 08:55 sati.