Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI


BRITNEY SPEARS Gimme More
Iz Timbalandove radionice izašao je učenik za kojeg ne samo da možemo reći da više nije u njegovoj sjeni, nego da je bez ikakve sumnje jedan od najboljih producenata današnjice. Nakon radova na albumu Nelly Furtado, Justina Timberlakea, Katharine McPhee i drugih, dogodila se i dugo najavljivana suradnja s Britney Spears.
Uzevši u obzir psihičko stanje pjevačice, prvotno nisam htio recenzirati pjesmu, no s obzirom na pozornost koju plijeni, na službenu informaciju o objavljivanju albuma, ali i njezino otvaranje večerašnjih Video Music Awards, očito je da se vratila. Koliko spremna i jaka, vidjet ćemo večeras na spomenutim dodjelama nagrada.
Što se tiče same pjesme, pohvale idu produkciji, Britney dobro zvuči, strofe su dobre. Jedina zamjerka ide (kao što sam to već prije napisao) pripjevu. Ponavljanje jedne te iste riječi 20 puta po pripjevu ipak je malo previše.
Treba još spomenuti i to da pjesmu između ostalih potpisuje i Keri Hilson, jedna od Timbalandovih štićenica, a njezin debitantski album u velikim je pripremama.
Kako je najavljeno, novi album Britney Spears bit će objavljen 13.11., dakle ISTOG dana kada i novi album Alicije Keys. Ne sumnjam međutim da će jedna od njihovih diskografskih kuća objavljivanje albuma pomaknuti za tjedan dana prije ili poslije.
Pjesmu možete pronaći u nekom od prijašnjih postova.
OCJENA: -5 (upgraded)

NE-YO Can We Chill
Album nije nakrcan nekim potencijalnim hitovima, no sadrži čak nekoliko pjesama boljih od ove. Iako neke radio stanice već duže vrijeme vrte odličnu Leaving Tonight (feat. Jennifer Hudson), odlučeno je da će Can We Chill biti treći singl s albuma.
Eric Hudson producirao je pjesmu, a ova kombinacija ne nudi ništa novo ili zanimljivo. Ostaje ipak zaključiti da Ne-Yo najbolje funkcionira sa producentskim timom Stargate.
OCJENA: -3

TIMBALAND feat. ONE REPUBLIC Apologize
Timbaland - Apologize (feat. One Republic).mp3
S druge strane, treći po redu singl s novog Timbalandovog albuma ujedno je i jedna od najboljih pjesama na albumu. Istina, pjesma je malo preproducirana i ispeglana i daleko bolje zvuči na samom početku dok se ne uključi beat, ali radi se o vrlo dobroj pjesmi odlične interpretacije i ugođaja. Ukoliko niste znali, postoji i verija grupe nastala prije Timbalandovog albuma.
OCJENA: 4

JOHNTA AUSTIN The One That Got Away
Već sam nekoliko puta pisao o ovom talentiranom pjevaču i tekstopiscu, koji je između ostalog radio na pjesmi We Belong Together (Mariah Carey) i Be Without You (Mary J. Blige), a za iste dobio i dvije Grammy nagrade. Objavljivanje njegovog albuma već je nekoliko puta odgađano, no vrlo je izgledno da će biti objavljen nadolazeću jesen. Najavljeni datum je 25.09.
The One That Got Away puštena je na radio stanice prije nekoliko dana i polako privlači pozornost, a radi se o vrlo dobroj pjesmi, koja osvaja već pri prvom slušanju. Dobar tekst, dobra i nenametljiva interpretacija i produkcija.
OCJENA: 4+

SUGABABES About You Now
Nikad nisam bio ljubitelj Kelly Clarkson, no njena Since U Been Gone jedna mi je od njenih najdražih pjesama. Isti Dr. Luke potpisuje i ovu pjesmu, no nije ostvario jednak učinak. Ova pjesma više bi se mogla okarakterizirati kao Avril Lavigne meets Pink, a s obzirom na neke od prijašnjih uradaka grupe, ovo je jedan od lošijih.
Pjesma najavljuje njihov peti po redu studijski album koji će biti objavljen 8.10.
OCJENA: 3+

KEYSHIA COLE ft. AMINA Shoulda Let You Go
Darkchild je jedan od meni omiljenih producenata, Keyshiu Cole volim već duže vrijeme, no ova pjesma je ispod mojih očekivanjima. Čak ne mogu točno definirati gdje je problem, jer produkcija nije loša, a Keyshia zvuči standardno dobro. Jednostavno preslab materijal za singl.
Pjesma je drugi singl s albuma Just Like You koji će biti objavljen 25.09, a možete ju pronaći u postu ispod.
OCJENA: -4


Post je objavljen 09.09.2007. u 21:16 sati.