Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stazicsdp

Marketing

Neshvatljivo

Dvojica mladića pretukli su nogama trudnicu Renatu Babić, majku šestoro djece nakon čega je ona, od posljedica premlaćivanja, pobacila u bolnici. Napad se dogodio u haustoru kuće u kojoj žena živi u trenutku kad je izišla baciti smeće. Te iste noći, napadači su se vratili do podrumskoga stana i stali lupati po staklu te ga razbili. Šestoro djece probudilo se i doživjelo novi šok nakon onoga kojeg su već pretrpjeli kad su im prebili majku i u njoj ubili dvojicu nerođene braće. Susjedi svjedoče kako su napadači svima poznati kao alkoholičari i izrazito nasilne osobe koje predstavljaju neprestanu prijetnju Hećimovićevoj ulici. Jedan od njih je i nedavno istukao nekog drugog susjeda i to tako da je čovjek završio u bolnici, a drugog također pretukao. Svi ga se, dakako, boje. E, pa, da na svijetu postoje agresivni i k tome neprestano pijani luđaci, to smo znali i protiv te činjenice se vjerojatno teško boriti jer uvijek ima jedan broj ljudi koji su neodgojivi i nepopravljivi ma što im radili, ali da zajednica godinama podnosi teror takvih manijaka, a ne poduzima ništa, to je upravo neshvatljivo. Pa, dobro, što je radila policija koju plaćamo da nas štiti, kad jedan takav kreten može neprestano terorizirati okolinu i kako se uopće moglo dogoditi da nakon što je te večeri udarcima nogama u trbuh trudne žene ubio u njoj začete blizance, bude na slobodi da bi se nesmetano mogao vratiti do njihova stana u pola dva u noći i nastaviti zastrašivati i mučiti tu nesretnu obitelj razbijajući im prozore? Zašto tog nasilnika sud nije već prije smjestio u ustanovu gdje bi se provelo obavezno liječenje od alkohola, zašto nije psihijatrijski vještačen i strpan u ludnicu gdje mu je očito mjesto, zašto policija nije nadzirala njegovo kretanje kad svi znaju da predstavlja neprestanu prijetnju svima oko sebe, zašto, zašto, zašto se moralo dogoditi zlo koje se moglo predvidjeti s matematičkom izvjesnošću.
Po ulicama nam automobilima djecu ubijaju sinovi bogataša koji su prije toga naredali dvadesetak prekršajnih prijava, u haustorima premlaćuju trudnice notorni kriminalci, a sudac u Gospiću izrazito ponižavajući seksualni napad izjednačuje s rukovanjem. DSV šuti, Kirin šuti, Sanader šuti i čini se da je došao posljednji trenutak da građani sami, spontano ili organizirano dignu svoj glas protiv onih koji su apsolutno nesposobni osigurati minimum sigurnosti poštenih i mirnih ljudi.
Ja to činim ovim postom, a pozivam i druge da učine isto, pa kada zatrpamo Internet svojim negodovanjem, svojim krikom pobune, možda ih prisilimo da odstupe kada već ne znaju obavljati posao za koji su plaćeni.


Post je objavljen 09.09.2007. u 13:56 sati.