Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sitneribe

Marketing

Virovitički HDZ Željku Peceku želi oduzeti plakete

sitnariba


ZAHTJEV Županijski HDZ-a u sukobu sa saborskim zastupnikom HSS-a
Autor:Dragutin Šantoši

Čelnici županijskog HDZ-a su oštro reagirali na brojne kritike saborskog zastupnika i predsjednika županijske organizacije HSS-a Željka Peceka, koji je u javnosti više puta osporavao zasluge Vladimira Šeksa, predsjednika Sabora i počasnog građanina Virovitice te zasluge ministra policije Ivice Kirina i saborskog zastupnika Josipa Đakića, nagrađene gradskom zlatnom plaketom.

Analiza
- Analizirajući prijašnje dodjele, došli smo do relevantnih pokazatelja da su Peceku dodijeljene zlatna plaketa županijske Skupštine Virovitičko-podravske i zlatna plaketa Općine Pitomača. Javnost želimo upoznati da posredovanjem općinskih i županijskih vijećnika i tijela, pokrećemo inicijativu da se Peceku oduzmu sva priznanja s obzirom na to da su dodijeljena pod lažnim obrazloženjima - izjavio je J. Đakić, predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik te dodao da je laž da je g. Pecek osnivač Glazbenog festivala u Pitomači, osnivač općine i osnivač komunalnog poduzeća.

- Naročito želimo opovrgnuti njegove zasluge za oporavak gospodarstva županije - navodi Đakić.

U HDZ-u ističu da je u Pecekovo vrijeme, 2003., na području županije bilo 10.274 nezaposlenih, a danas ih je 7856, ili 2378 osoba manje, a koje su, tvrde HDZ-ovci, dočekale svoja radna mjesta. To je smanjenje nezaposlenosti za čak 23 posto.

- Pecekove gospodarske mjere, gruda snijega, otopili su se kao prvi snijeg na proljetnom suncu. Pecekova priznanja stečena su na lažnim obrazloženjima - rekao je Đakić, ističući da će postupak za oduzimanje priznanja Peceku pokrenuti i u Općini Pitomača.

Dijelili kopije
Na konferenciji za novinare, tajnik HDZ-a Z. Kožnjak podijelio je novinarima kopije zapisnika sa sjednice Općinskog vijeća Pitomače iz 2002., kada je Ž. Pecek dobio zlatnu plaketu i grb Općine te kopiju prijedloga županijske Obrtničke komore u Virovitici iz 2003., slijedom koje je Ž. Peceku dodijeljena zlatna plaketa.
Večernji list

sitneribe



Post je objavljen 09.09.2007. u 11:37 sati.