Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogofan

Marketing

Mourinho, Wenger i Hitzfeld podržali Platinija

Vodeći europski nogometni treneri među kojima su i Jose Mourinho, Arsene Wenger, Ottmar Hitzfeld, Roberto Mancini i Junade Ramos podržali su plan predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michaela Platinia oko promjena u Ligi prvaka.

Platini je predložio da se pobjednici nacionalnih Kupova u 16 najboljih liga po rejtingu međusobno bore za četiri mjesta koja bi vodila u Ligu prvaka.

"Održali smo kvalitetan sastanak s vodećim europskim trenerima i oni su podržali neke predložene promjene. Izuzetno smo zadovoljni jer na sastanku nije bilo nikakvih negativnih zamjerki," otkrio je Platinijev savjetnik William Gaillard.

Sastanku s predsjednikom UEFA-e nije prisustvovao menadžer Manchester Uniteda, Alex Ferguson koji se već izjasnio kako se protivi "guranju" pobjednika Kupova u Ligu prvaka.

"Za razliku od njega Mourinho i Wenger su bili oduševljeni tim prijedlogom," dodao je Gaillard. To je potvrdio i sam Portugalac u razgovoru za kanadski dnevnik na talijanskom jeziku Corriere Canadese.

"Platinijeva vizija nogometa je ista kao i moja. Podržavam promjene u kvalifikacijama za Ligu prvaka i mislim da je to odlična ideja," kazao je menadžer Chelsea.

Međutim, nisu svi Platinijevi prijedlozi dobili podršku. U svom planu reorganizacije elitnog nogometnog natjecanja Platini želi vodećim ligama oduzeti pravo na četiri predstavnika, što je izazvalo brojne negativne komentare u ligama "Petice". Odluka o novom sustavu sigurno se neće donijeti u rujnu na sjednici UEFA-e u Istanbulu, već je odgođena za studeni i sastanak u Nyonu.


Post je objavljen 08.09.2007. u 19:09 sati.