Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogofan

Marketing

Terry: Tek sada mi je jasno, moramo na Euro!

Već više od deset godina engleska nogometna reprezentacija nije bilo toliko blizu opasnosti da propusti jedno veliko međunarodno natjecanje. Izabranici Stevea McClarena jednostavno moraju pobijediti u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama protiv Izraela i Rusije ukoliko se žele zadržati u borbi za plasman na Europsko nogometno prvenstvo 2008.
- Uopće o tome ne želim razmišljati. Bilo bi strašno kada bi ostali bez EP-a. Meni je nezamislivo da reprezentacija poput naše za koju igra toliko vrhunskih nogometaša ne izbori završnicu Europskog prvenstva - dramatično upozorava bivši kapetan 'Gordog Albiona' David Beckham.
Podbačaj takvih razmjera Englezi su posljednji put doživjeli 1994. godine kada nisu nastupili na Svjetskom prvenstvu u SAD-u.
- Kada smo ostali bez SP-a 1994. godine imao sam svega 14 godina i nisam previše shvaćao zašto su svi tako ljuti i razočarani. No, sada mi je sve jasno. Neuspjeh u kvalifikacijama za igrače i navijače bio bi jednak katastrofi - dodao je aktualni kapetan reprezentacije John Terry.
Neuspjeh na terenu za Engleski nogometni savez ujedno bi značio i golem financijski gubitak. Plasman na lanjsko Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj Savezu je, primjerice, donio nevjerojatnih 220 milijuna eura.
- Posrtaj u kvalifikacijama bi sasvim sigurno osiromašio našu

Neuspjeh u kvalifikacijama bi bio ravan katastrofi - Terry
blagajnu. Trenutačno smo u teškoj situaciji, pozicija na ljestvici nije idealna, a brojne ozljede su pogoršale stanje. Međutim, još uvijek je sve u našim rukama - zaključio je predsjednik Saveza Geoff Thompson.


Post je objavljen 08.09.2007. u 17:41 sati.