Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddadd

Marketing

Birokracija opet...iliti znate li ovaj osjećaj? :)


Znate li osjećaj kad trebate neke papire u gruntovnici, i to brzo.

U gruntovnici vam kažu ovako: To traje sedam dana, a maksimalno deset dana. Tada ponove: deset dana je maksimum maksimuma! Zato što su vam to 'gruntovčani' teko rekli vi se ohrabrite i ukaparite nešto drugo jer ćete u roku od 20 dana 100% sigurno dobiti novac neki novac ako ti dokumenti budu pribavljeni u roku od deset dana.
Čekate četiri dana.

Zovete gruntovnicu (svoju referenticu) peti dan - netko se javi tek nakon 150 poziva. Nije gotovo - u postupku je, bit će sutra!

Zovete gruntovnicu šesti dan - referentica se javi tek nakon 250 poziva. Nije gotovo - u postupku je, bit će sutra!

Zovete gruntovnicu sedmi dan - nitko se ne javi ni nakon 350 poziva!

Neki vrag vam ne da mira i idete tamo. Kažu vam da nije gotovo. Vi pitate zašto. Ne znamo zašto - referentica je na gablecu! Kažete da ćete je pričekati, svi vas odgovaraju od toga ali ipak pričekate. Stiže referentica. Prvo neće ništa reći, čak ni magija šarmiranja blesavih zadrtih referentica ne pomaže - tad vam ne preostaje ništa drugo nego da povisite glas, prosikćete joj nešto i ona se uplaši i ko iz topa veli da je zemljišna knjiga morala na uvez i da ona ne može raditi jer je knjiga na uvezu. Pitate je koliko će knjiga biti tamo a ona veli najviše mjesec dana!

Za mjesec dana ode vaša kapara i nekretnina, ženi od koje kupujete također ode kapara i stan koji kupuje!
Ipak ostajete pribrani.

Tada izjebete ježa da biste seznali kome se treba obratiti. Skoro zavedete žemu na odjelu za žalbe i tek tad dobijete naputke što vam je činiti kod šefa. Skoro zavedete šefa i dobijete naputke što vam je činiti kod njegove šefice, ali, da biste to kod nje učinili morate se točno određenog dana nacrtati točno u toliko i toliko sati...

Onda odlazite kući s velikim gnjevnim upitnikom iznad glave :)

Vaš Ddadd...

PS:

Za svaki slučaj, ovo je pod osobno i molim da ovo nitko ne stavi na naslovnicu još barem nekoliko dana...ne želim riskirati. Hvala! :)


Post je objavljen 08.09.2007. u 15:38 sati.