Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Nova mantra hrvatskog pravosuđa: "Otmica nije osobito teško djelo"


Ljubomir Čučić, photo by Miroslav Kiš/Cropix

Mislili ste da ne može biti gore od puštanja ubojice na jednomjesečnu slobodu iz zatvora? E pa prevarili ste se!

Posljednji događaji vezani uz otmicu djece od strane Ljubomira Čučića i sudske skandalozne odluke pokazale su da od hrvatskog pravosudnog sustava jedino što ne možete očekivati je pravda i poštivanje zakona. Kako drukčije objasniti sve odluke suda u Sisku koji prvo nije htio poštovati sudsku presudu francuskog suda iako je to prema međunarodno potpisanom ugovoru dužan, pa zatim nije dozvoljavao policiji pretres prostorija kako bi pronašla otetu djecu za koju nitko nije znao gdje su, da bi na kraju odbio i pritvor za Čučića jer se eto on urednoj pojavljivao na sudu, a i da „otmica nije neko osobito teško djelo“ iako su djeca na kraju bila skrivena kod osobe koja je za djecu stranac!

Navodno je i ministrica Lovrin zvala na Sisački sud, ali se brzo i ogradila da je samo htjela čuti iz prve ruke kakva je odluka i da ona ne želi ulaziti u odluke sudova, jer zaboga! Pa sudstvo je kod nas neovisno!

Vodeći se tom logikom da otmica nije neko osobito teško djelo postavlja se pitanje čemu onda sva ona frka oko otmice sina Vladimira Zagorca? Otmica jedno, otmica drugo. Zašto je onda obitelj Petrač završila u zatvoru kad to nije neko teško djelo? Kako je krenulo uskoro možemo očekivati i tužbu Petračevih protiv Hrvatske jer su za „ne osobito teško djelo“ dobili neprimjereno visoke kazne.

Post je objavljen 08.09.2007. u 12:35 sati.