Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horsepower2

Marketing

ANDALUZIJSKI KONJ

Andaluzijski konji potječu s područja Španjolske tj. Iz pokrajine Andaluzije. Smatra se da su im preci bili Soraja poniji križani s konjima sa sjevera koje su uzgajali Vandali. Poslije je ta vrsta «vandalskog konja» križana s berberskim vrstama i tako nastaje jedan oblik andaluzijskog konja.
Svojim izgledom, andaluzer podsjeća na lipicanera upravo zato što je on sudjelovao u razvijanju lipicanerske pasmine. Ovu vrstu konja obilježava njihova vatrenost i živahnost, a inteligentnost i spretnost im daje važnu ulogu u kaskaderskim filmovima.
VISINA: 155- 161cm
TEŽINA: oko 600 kg


Image Hosted by ImageShack.us


Andaluzijski konji se javljaju u svim bojama ali su najčešće žeravi i bijelci. Tijelo im je proporcijonalno građeno; glava im je duga s zaobljenim nosom i izraženim očima. Ono što se najviše ističe na njihovom tijelu jesu bujna griva i rep. Prsa su im nisko postavljena, mišićava i zaobljena, a udovi su im snažni. Zbog svoje građe tijela, ovi konji nisu pogodni za brzinske utrke ni preponsko jahanje pa se uglavnom koriste u dresurnom jahanju i kao cirkuski konji.



Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 07.09.2007. u 18:30 sati.