Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kako smo krenuli u školu (ili: ministarska djeca znaju najbolje!)

Zanimljiv tekst o obrazovanju napisala je autorica bloga aktualije.blog.hr. Ovdje donosimo dio vezan uz stručne recenzije ministrove sedmogodišnje kći.

...I taman kad pomisliš da ne može bolje, okrenem stranicu. A kad tamo intervju s ministrom Primorcem. Naslov intervjua je (a spada u kategoriju vjerovali ili ne!) je: Moja starija kći najbolji je kritičar naših udžbenika.

Da ne bi mislili kako su to sve izmonitrali zločesti novinari i urednici, ministar Primorac u intervjuu kaže:

"Lara je bila i moja najveća kritičarka i upravo one stvari na koje me ona upozoravala sada smo promijenili u novim udžbenicima koji su u potpunosti HNOS-u. Sada sam dobio i dodatnog kritičara - Mateu."

Za one manje upućene, Lara je starija ministrova kći koja je sada krenula u drugi razred, a Matea je mlađa kći koja je upravo krenula u prvi.

E sad, nešto ne razumijem (dobro, štošta ja ne razumijem, ali...). Ako je istina što kaže ministar da su pare i pare upucane u projekt HNOS-a, ako su to radile stotine i stotine stručnjaka... kako je onda moguće da ih sve prešiša sedmogodišnje dijete? Zašto smo onda plaćali stotine i stotine tisuća kuna za sve te stručnjake kad su to, očito, mogla napraviti i ministarska djeca?


Post je objavljen 06.09.2007. u 10:06 sati.