Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stazicsdp

Marketing

Konačno

Kolega Vuljanić, zastupnik HNS-a, pošten i vrijedan zastupnik, učinio je ono što nisu učinili oni koji su to trebali napraviti davno prije njega. Podnio je kaznenu prijavu protiv Polančeca, Šukera, Kalmete i Čobankovića. Potpredsjednik Vlade i trojica ministara članovi su Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju, tog legla kriminala u Hrvatskoj. Povod za kaznenu prijavu nije već otkrivena pljačka i primanje mita u Fondu, za što je ova četvorka trebala snositi barem političku odgovornost i odstupiti sa svojih dužnosti, nego ljetošnji skandal oko pokušaja prodaje KIM-a. Da je ta prodaja temeljito sumnjiva vidjelo se odmah jer je KIM trebala kupiti tvrtka koja na računu ima nekoliko tisuća kuna i pet zaposlenih. Sve bi vjerojatno prošlo bez problema, da se nije umiješala javnost i političke stranke, između ostalih i SDP, koji su upozorili na još jedan pokušaj legalizirane pljačke. Model je jednostavan, gotovo primitivan. Objavi se javni natječaj, pa kad se ponuđači jave, onda ih se pozove da nadopune svoje ponude. Ponude se onda nadopunjavaju i nadopunjavaju sve dok unaprijed određeni kupac, u ovom slučaju tvrtka „Chemoderm“ ne izbije na prvo mjesto. Naravno da je ovakav način vođenja javnog natječaja u direktnoj suprotnosti sa Zakonom o javnoj nabavi i naravno da su za legalnost postupka odgovoran Upravni odbor, a njega čine upravo spomenuti ministri.
Dobro, da je ovaj fantastični četverac već trebao odstupiti već sam obrazložio i u jednom od prijašnjih postova; da su sva četvorica lišeni svakog osjećaja odgovornosti jer to nisu učinili, i to je posve jasno, ali da će pokazati toliku dozu drskosti, da i nakon što je otkriven korupcijski skandal u Fondu, nastave s mutnim poslovima, e, pa to je stvarno izvan pameti.
Na potezu je sada Državno odvjetništvo, kojemu je i podnesena kaznena prijava i bit će zanimljivo vidjeti hoće li u tom tijelu skupiti dovoljno snage i hrabrosti da krenu u istragu četvorice moćnika.


Post je objavljen 06.09.2007. u 09:49 sati.